Anette Laigaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anette Laigaard
Formand for Det Centrale Handicapråd
Embedsperiode
1. marts 2016 – 31. januar 2017
Personlige detaljer
Født 7. november 1952 (68 år)
Ægtefælle(r) Ib Oustrup
Børn Fem

Anette Laigaard (født 7. november 1952 i København) er tidligere formand for Det Centrale Handicapråd. Hun blev udpeget af daværende Social- og Indenrigsminister Karen Ellemann, og tiltrådte 1. marts 2016. Anette Laigaard stoppede som formand med udgangen af 2017. Som hendes efterfølger har børne- og socialminister Mai Mercado udpeget erhvervsmanden Dan Boyter som tiltrådte d. 1. januar 2018.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Anette Laigaard var administrerende direktør for socialforvaltningen i Københavns Kommune fra 2007 til 2016. Tidligere har hun blandt andet været kommunaldirektør i Karlebo Kommune, direktør for social og psykiatri i Storstrøms Amt og socialchef og vicekommunaldirektør i Møn Kommune.

Hverv og poster[redigér | redigér wikikode]

Anette Laigaard har haft en lang række tillidshverv og poster, samt været medlem i flere råd. Blandt andet har hun været medlem af Mandag Morgens Innovationsråd, medlem af Kommunaldirektørforeningen, Socialchefforeningen samt Zonta, en verdensomspændende organisation, der arbejder for bedre vilkår for kvinder. Hun har også indgået i Jurist- og Økonomforbundets mentorkorps for nye ledere. Siden 2015 har Laigaard været bestyrelsesmedlem i PsykiatriPlus, og i marts 2016 blev hun bestyrelsesmedlem i det nyoprettede Danish Justice Foundation.

Uddannelse[redigér | redigér wikikode]

Anette Laigaard er uddannet socialrådgiver fra Den Sociale Højskole, 1975.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

* Hvad med børnene? (med Jo Leunbach), 1984
* Social og sundhed, Rammer, mål, metoder og udvikling i socialt arbejde (med Ib Oustrup), 1995
* Social og sundhed, udvikling i opgaver og struktur, socialområdets økonomi, arbejdsmetoder i socialt arbejde, kommunikation og samarbejde (med Ib Oustrup), 1992
* Social og sundhed, voksengruppen (med Ib Oustrup), 1992
* Social og sundhed, børn og unge-gruppen (med Ib Oustrup), 1992
* Social og sundhed, ældregruppen (med Ib Oustrup), 1992