Spring til indhold

Anfører (fodbold)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
En anførers armbind med FIFAs "My Game er Fair Play" slogan trykt på den.

Anføreren for et fodboldhold, nogle gange kendt som kaptajnen[1] er et holdmedlem valgt til at være holdets leder på banen. Det er ofte en af de ældre eller mere erfarne medlemmer af holdet, eller en spiller, der kan påvirke et spil meget eller har gode lederegenskaber. Holdkaptajnen kan normalt identificeres ved at denne bære et armbind.[2]

Den amerikanske anfører Abby Wambach og Englands kaptajn Steph Houghton trykker hænderne før kickoff i 2015

Det eneste officielle ansvar en anfører har, der er specificeret i spillets love, er at deltage i møntkastet inden kickoff [3] (sådan at der kan vælges ender) og inden en straffesparkskonkurrence . I modsætning til hvad der sommetider er sagt, har kaptajner ingen særlig myndighed i henhold til lovene til at udfordre en afgørelse fra dommeren.[4] Dommere kan dog tale med kaptajnen på et hold om holdets generelle adfærd, når det er nødvendigt.[5]

  1. ^ Phillips, James (2. juli 2018). "Brazil captains: The 16 players who Tite has made skipper of the World Cup favourites". Daily Star. Hentet 5. februar 2019.
  2. ^ "Captain". Arkiveret fra originalen 1. december 2017. Hentet 17. december 2016.
  3. ^ "Om fodboldordliste" Arkiveret 5. marts 2016 hos Wayback Machine about.com
  4. ^ Association, The Football. "The website for the English football association, the Emirates FA Cup and the England football team". Hentet 17. december 2016.
  5. ^ Association, The Football. "The website for the English football association, the Emirates FA Cup and the England football team". Hentet 17. december 2016.