Annisette Koppel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Anisette Hansen)
Gå til: navigation, søg
Anisette Koppel ved en Savage Rose koncert i Danmark 2011

Annisette Koppel (født 29. august 1948, Annisette Hansen) er en dansk sangerinde.

Annisette debuterede på plade helt tilbage i slutningen af 1950'erne, hvor hun sammen med søsteren Rudi Hansen fik indspillet et par børnesingler for Sonet. Da hun var 16 år, fulgte nogle indspilninger og optrædener med popgruppen Dandy Swingers samt solo-singlen "Livet Er Nu".

Annisette dannede efterfølgende i 1967 bandet Savage Rose sammen med bl.a. brødrene Thomas og Anders Koppel. Savage Rose er et venstreorienteret band,[Kilde mangler] der lige fra starten og frem til i dag har arbejdet tæt sammen med den danske fagbevægelse. Bandet stiller gerne op til demonstrationer, og sidst de var i aktion var til Stop Bush-demonstrationen i sommeren 2005[Kilde mangler], samt i forbindelse med demonstrationer for bevarelsen af Ungdomshuset Jagtvej 69 i slutningen af 2006,[Kilde mangler] og til en demonstration imod tvangshjemsendelsen af de afviste irakiske asylansøgere fra den omdiskuterede Brorsonskirken 2009.[Kilde mangler] Annisette og Thomas var i en lang årrække medlem af det marxistisk-leninistiske parti DKP/ML.[Kilde mangler]

Annisette har, sammen med sin nu afdøde mand, Thomas Koppel, lavet solidaritetskoncerter for kæmpende folk i Palæstina og Tyrkiet og for fattige i slumkvartererne i Manila.

Efter Savage Roses store comeback med albummet Black Angel i 1995 fik Annisette konstateret kræft, som hun dog kom sig over igen.

Som barn medvirkede hun i filmen Kristiane af Marstal. Hun havde en lille birolle som det ene af to børn der hænger ud på molen ved båden Kristiane. Louis Miehe-Renard som har en af hovedrollerne tager de to børn med i biografen.

Privat[redigér | redigér wikikode]

Hun har to døtre Billie Koppel og Naja Rosa Koppel fra sit ægteskab med Thomas Koppel. De synger også. Naja Rosa Koppel har desuden udsendt den roste fotobog "Til min far". Hun har udgivet et album. Billie Koppel er del af duoen Catbird.[1]

Kilder[redigér | redigér wikikode]