Anna Botsford Comstock

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Anna Botsford Comstock i 1900

Anna Botsford Comstock (født 1. september, 1854, død 24. august 1930)[1] var en amerikansk kunster, underviser, konservator og en leder indenfor naturstudier.

Comstock blev født i Otto, New York af forældrene Marvin og Phebe Botsford. Hun voksede op på forældrenes gård hvor hun sammen med sin mor nærstuderede blomsterne, bierne og træerne i deres omgivelser.

Hun blev optaget på Cornell Universitet i 1874, men opgav studierne i moderne sprog og literatur efter to år.[2] I 1878 blev hun gift med John Henry Comstock, en entomytolog fra Cornell Universitet og arbejdede som hans assistent. Hun blev interesseret i insektillustration og tegnede til hans forelæsninger og publikationer.[1]

Anna Botsford Comstock, plate III, trægravering. Mælkebøtter og en græshopper. Til bogen 'Insect Life; an introduction to nature-study and a guide for teachers, students and others interested in out-of-door life' (1987)

I 1885 søgte hun om at blive genoptaget på Cornell Universitet for at studere naturhistorie.[1] Efterfølgende studerede hun også trægravering for at arbejde videre med hendes illustrationer.

I 1888 blev hun som en af de første fire kvinder optaget i Sigma Xi, en amerikansk æresamfund indenfor videnskab.[1][1] Hendes graveringer blev brugt i en lang række af hendes mands udgivelser og blev udstillet og prisgivet.

Comstock var specielt interesseret i illustrationer til brug i undervisning og underviste selv i naturstudier på Cornell fra 1897. Hun var redaktør på Nature-Study Review fra 1917-1923.[1]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c d e f Anna Botsford Comstock | American illustrator and writer | Britannica
  2. ^ Anna Botsford Comstock | Early Women in Science