Anne-Mette Rasmussen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Anne-Mette Rasmussen på Skamlingsbanken

Anne-Mette Rasmussen (født 13. juli 1958 i Roskilde) var i kraft af sit ægteskab med tidligere statsminister Anders Fogh Rasmussen Danmarks statsministerfrue.

Parret blev gift i 1978 og har tre børn – Henrik (født 1979), Maria (født 1981) og Christina (født 1984).

Anne-Mette Rasmussen har en højere handelseksamen. Da parret var bosat i Skals nord for Viborg, arbejdede hun gennem 13 år som dagplejemor. I en alder af 40 efteruddannede hun sig til pædagog, hvorefter hun arbejdede syv år i vuggestuen Børnehuset i Holte, mens de boede i Nærum. Hun stoppede som pædagog i 2009. I dag bor hun sammen med sin mand, NATO's generalsekretær, i Bruxelles.

Hun gjorde sig i 2006 bemærket, da hun i Mette Vibe Utzons bog Førstedamer kritiserede de vilkår, som børn har på landets asylcentre.[1] I 2007 begyndte hun at optræde i offentligheden uden sin mand og var således taler ved fejringen af det kinesiske nytårFrederiksberg den 17. februar 2007 og hun er protektor for "Vi husker Darfur".

Hun var med i 5. sæson af Vild med dans, hvor hun opnåede en 4. plads. Siden har hun medvirket i en del tv-programmer, blandt andet 4-Stjerners Middag og Helvedes Køkken.

I 2009 medvirkede Anne-Mette Rasmussen i samtalebogen Verdens bedste mor sammen med Anne Dorthe Tanderup og Pernille Aalund. Bogen er skrevet af Line Baun Danielsen og udkom på Forlaget Turbulenz.

1. april 2014 udkom debatbogen Midt i a ræs - ta' med i overskudsalderen, som hun har skrevet sammen med Gitte Hornshøj og Lene Rikke Bresson.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Efterfulgte: Danmarks statsministerægtefæller
(2001–2009)
Efterfulgtes af:
Lone Dybkjær Sólrun Løkke Rasmussen
Danmark Stub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi