Anne Glad

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anne Glad
Født 10. maj 1972 (47 år)
Næsby, Fyn
Ægtefælle Kim Glad Wagner (g. 2018)
Uddannelse og virke
Beskæftigelse ReklamebrancheRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Anne Glad Wagner (født Anne Toft, 10. maj 1972[1] i Næsby) er en dansk reklametekstforfatter, livsstilsekspert og foredragsholder, der især er kendt fra sin medvirken i flere tv-programmer, specielt Kender du typen?DR.

Anne Glad er cand.mag. i nordisk litteratur og filmvidenskab,[2] men valgte efterfølgende at arbejde som tekstforfatter i reklamebranchen. Hun er nu strategisk direktør i reklamebureauet Envision.[3] I 2010 blev hun en af de to livsstilseksperter, der medvirker i tv-programmet Kender du typen?, hvilket hun fortsat er i 2019.[4]

Udover sit arbejde er Glad engageret i UNICEF Præsidium, Aarhus Kulturby 2017, Filmby Aarhus advisory board og Aarhus Folkeuniversitet. I 2017 blev hun optaget i Kraks Blå Bog.[5]

Privatliv[redigér | redigér wikikode]

Hun blev gift med musikeren Kim Wagner i maj 2018.[6] Parret fik en søn i 2017. Det er hendes andet ægteskab, det første varede ti år og endte med skilsmisse.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Terkelsen, Lene Halmø (24. august 2014). "Anne Glad - en mester i at analysere danskernes liv". Jydske Vestkysten. Hentet 8. juni 2017. 
  2. ^ Henriksen, Lars (12. december 2014). "Den dag snød jeg døden". Kristeligt Dagblad. Hentet 8. juni 2017. 
  3. ^ Conradsen, Thomas (3. maj 2013). "Anne Glad: Jeg tør ændre alt i mit liv". Berlingske Tidende. Hentet 8. juni 2017. 
  4. ^ Dohrmann, Jan (5. marts 2019), "Nu har vi kendt typen i 25 år", DR, hentet 18. marts 2019. 
  5. ^ "Tv-kvinder blandt de nye navne i Kraks Blå Bog". DR. Ritzau. 8. juni 2017. 
  6. ^ Amalie Abildgaard (5. september 2018). "Anne Glad hemmeligt gift: 'Hyggeligt og intimt'". BT. Hentet 12. februar 2019. 
Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.