Anne Sofie Espersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anne Sofie Espersen
Personlig information
Født 27. august 1973 (45 år)
Hirtshals, Danmark
Søskende Lene Espersen
Beskæftigelse Filmskuespiller, skuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Anne Sofie Espersen (født 27. august 1973 i Hirtshals) er en dansk skuespiller.

Hun er uddannet fra Statens Teaterskole i 1999. Efterfølgende har hun i flere perioder været fastansat på Århus Teater, hvor hun bl.a. har spillet Sally Bowles i Cabaret, Maj Gregersen i teatrets opførelse over fire sæsoner af Gregersen Sagaen, baseret på Christian Kampmanns romanserie, samt Nora i en moderniseret udgave af Et dukkehjem. I 2002 medvirkede hun i Zirkus Nemo og i 2005 var hun med i musicalen Den eneste ene.

Espersen deltog i 2011-sæsonen af Vild med dans sammen med danseren Mads Vad og blev nummer 5.[1] og i 2014 deltog Espersen, i boligprogrammet Dit hjem i vores hænder.[2]

Privat[redigér | redigér wikikode]

Anne Sofie Espersen er søster til den konservative politiker Lene Espersen. Hun har tidligere været gift med skuespiller Søren Byder, som hun har tre børn med.[3] Under giftermålet hed hun Anne Sofie Espersen Byder.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Ritzau (9. september 2011). Espersens søster tog fusen på dommere. JP. 
  2. ^ "Dit hjem i vores hænder". kanal5.dk. 2014. Hentet 2015-03-24. 
  3. ^ Bondesen, Lise (8. april 2012). "- Derfor forlod jeg Anne Sofie og skuespillerkarrieren". Se og Hør. Hentet 8. april 2012. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Anne Sofie Espersen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.