Annette Heick

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Annette Heick
Fulde navn Annette Heick
Fødselsdato 12. november 1971 (45 år)
Fødested Frederiksberg
Dødssted [[]]
Statsborger i Dansker
Sprog Rediger på Wikidata dansk
Ægtefælle Jesper Vollmer
Mor Hilda Heick
Far Keld Heick
Beskæftigelse Tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber
Nomineringer og priser
Eksterne henvisninger
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Annette Vollmer Heick (født 12. november 1971Frederiksberg) er en dansk tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber. Hun er datter af de to kendte entertainere Keld og Hilda Heick.

Hun bor sammen med sin mand, Jesper Vollmer, og deres to sønner i Skåne.[1].

Heick indledte sin karriere som journalist i 1987B.T., og fortsatte derfra til Se og Hør, hvor hun var frem til 1996. I 2001-02 var hun desuden skribent på Ekstra Bladet. Som sanger fik hun i 1988 et hit med "Du skælder mig hele tiden ud" sammen med Tommy Seebach. I oktober 2005 udsendte hun sit debut-album, Right Time på sit eget pladeselskab. Hun har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix flere gange, måske bedst husket fra 2007 med sangen "Copenhagen Airport".

Som tv-vært har hun arbejdet på både DR og TV 2, samt TvDanmark, hvor hun på sidstnævnte fik sit gennembrud i 2002 med den japanske figur Ushi Heiku. I 2012 var hun vært på programmet Haps! Du er fanget, som sendte anden sæson i sommeren 2013.

Annette Heick har endvidere arbejdet som tegnefilmsdubber. Hun lægger bl.a. stemme til Andersine And i Hos Mickey, Douglas i Lloyd i rummet, Prinsesse Atta i Pixar-filmen Græs-rødderne, Porschen Sally i Biler, Shego i serien Kim Possible, Sandy Egern i SvampeBob Firkant. Ami Onuki i Hi hi Puffy Amiyumi og Yvonne i Olsen-banden på de bonede gulve.

I Det Ny Teaters opsætning af musicalen Wicked spillede hun rollen som Glinda, og i Aarhus Teaters 2015-opsætning My Fair Lady spiller hun rollen som Eliza Doolittle.

I 2016 var Annette Heick vært for det danske Melodi Grand Prix bl.a. sammen med sin mor Hilda. Annette fik en del opmærksomhed grundet hendes hår, som til anledningen var stylet i en frisure, der skabte debat på de sociale medier.[2]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Hilda Heick: Lov ikke en hel legetøjsbutik, hvis du kun kan levere en brandbil | Netavisen Pio, hentet 2013-12-13.
  2. ^ DR: Krøller eller ej

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]


Sanger Stub
Denne sangerartikel er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi