Annette Heick

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Annette Heick
Født Annette Heick
12. november 1971 (46 år)
FrederiksbergRediger på Wikidata
Nationalitet Dansker
Far Keld Heick
Mor Hilda Heick
Ægtefælle Jesper Vollmer
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Annette Vollmer Heick (født 12. november 1971Frederiksberg) er en dansk tv-vært, journalist, sangerinde og tegnefilmsdubber. Hun er datter af de to kendte entertainere Keld og Hilda Heick.

Hun bor sammen med sin mand, Jesper Vollmer, og deres to sønner i Skåne.[1].

Heick indledte sin karriere som journalist i 1987B.T. og fortsatte derfra til Se og Hør, hvor hun var frem til 1996. I 2001-02 var hun desuden skribent på Ekstra Bladet. Som sanger fik hun i 1988 et hit med "Du skælder mig hele tiden ud" sammen med Tommy Seebach. I oktober 2005 udsendte hun sit debutalbum, Right Time på sit eget pladeselskab. Albummet debuterede på en 96. plads på hitlisten og solgte omkring 100 eksemplarer i den første uge.[2] Hun har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix flere gange, måske bedst husket fra 2007 med sangen "Copenhagen Airport".

Som tv-vært har hun arbejdet på både DR og TV 2 samt TvDanmark, hvor hun på sidstnævnte fik sit gennembrud i 2002 med den japanske figur Ushi Heiku. I 2012 var hun vært på programmet Haps! Du er fanget, som sendte anden sæson i sommeren 2013.

Annette Heick har endvidere arbejdet som tegnefilmsdubber. Hun lægger bl.a. stemme til Andersine And i Hos Mickey, Douglas i Lloyd i rummet, Prinsesse Atta i Pixar-filmen Græs-rødderne, Porschen Sally i Biler, Shego i serien Kim Possible, Sandy Egern i SvampeBob Firkant, Tzipporah (dialog) i Prinsen af Egypten, Ami Onuki i Hi hi Puffy Amiyumi og Yvonne i Olsen-banden på de bonede gulve.

I Det Ny Teaters opsætning af musicalen Wicked spillede hun rollen som Glinda, og i Aarhus Teaters 2015-opsætning af My Fair Lady spillede hun rollen som Eliza Doolittle.

I 2016 var Annette Heick vært for Dansk Melodi Grand Prix bl.a. sammen med sin mor Hilda. Hun fik en del opmærksomhed grundet sit hår, som til anledningen var stylet i en frisure, der skabte debat på de sociale medier.[3] I 2017 og 2018 var Annette Heick igen vært ved det danske Melodi Grand Prix, denne gang sammen med vinderen af Dansk Melodi Grand Prix 2016, Johannes Nymark.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

  • Glædelig jul (med Tommy Seebach) (1995)
  • Right Time (2005)
  • Grænseløs (2012)

Revy[redigér | redigér wikikode]

  • 2016: PEJSESHOW 2016 - Pejsen går til filmen, Pejsegården, Brædstrup

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]

Skuespiller Stub
Denne danske sangerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi