Anny Winther

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Anny Winther
Født 5. maj 1951 Rediger på Wikidata
Himmerland Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Anny Winther (født 5. maj 1951) er en dansk politiker, der i perioden 2007-2013 var borgmester i Rebild Kommune, valgt for Venstre. Hun er desuden formand for KL's social- og sundhedsudvalg.

Winther, der er opvokset i og omkring Støvring, er uddannet hospitalsøkonoma og senere merkonom i regnskabsvæsen og statsautoriseret ejendomsmægler. Hun var genmem 20 år regnskabschef i KK Fritidshuse, der ejes af hendes mand. Hendes politiske karriere begyndte i 1990, da hun blev medlem af Støvring Kommunalbestyrelse. Fra 1998 til 2007 var hun borgmester i Støvring Kommune. Efter strukturreformen blev hun den første borgmester i den nye store Rebild Kommune. Efter kommunalvalget i 2009 så det i første omgang som ud som om Venstre måtte afgive borgmesterposten, men takket være en konstituering med Socialdemokraterne og Konservative – svarende til 17 ud af 25 byrådsmedlemmer – lykkedes det hende at beholde posten.

I forbindelse med den såkaldte Rebild-sag og Rebild Kommunes afskedigelse af kommunaldirektøren, socialdirektøren og familie- og handicapchefen, krævede DF's byrådsmedlem Rikke Karlsson, at Anny Winther går af.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]


DanmarkStub
Denne biografi om en dansker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Anny Winther kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.