Apostasi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Apostasi (fra græsk- αποστασία) betyder frafald og bruges om frafald fra troen inden for en given religion, og er normalt noget der bruges af de tilbageblivende religionsudøvere om den udbrydende. Typiske grunde til frafald er, når troen hos personen bliver til vantro/ikke-tro, altså en afvisning af religionen eller konversion. Det kan dog også skyldes ekskommunikation, forfølgelse eller hvis personens tro efterhånden afviger så meget i forhold til den ortodokse religion at det ses som en ny religion.

Apostasi i Kristendommen[redigér | redigér wikikode]

Kristendommen er i sig selv ud fra jødisk synspunkt et frafald fra Jødedommen og Moselov. Om Paulus siges der i Apostlenes Gerninger:

Citat du lærer alle de jøder, der bor blandt hedningerne, frafald fra Moses ved at sige, at de ikke skal omskære deres børn og heller ikke leve efter jødisk skik. Citat

Derimod er det fra kristen synspunkt netop kulminationen på jødedommen at tage imod den ventede Messias, altså Jesus Kristus. Derudover forekommer ordet apostasi (frafald) kun i Andet Thessalonikerbrev om forudsigelsen af et stort frafald i de sidste tider. Dog er frafald et stort tema i Det Nye Testamente, hvor der ofte advares mod alt der kan føre bort fra troen.

I kirkehistorien findes ligeledes mange eksempler på apostasi, særligt i forbindelse med forfølgelse.

Apostasi i Islam[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Denne side virker ikke som en encyklopædisk artikel
 Du kan se hvad Wikipedia er og ikke er og hjælpe ved at omskrive den til en konkret og dokumenteret beskrivelse af fakta.

Ifølge Islam er alle mennesker født muslimer. En Muslim er en person, der har underkastet sig Guds vilje. Dette vil sige, at en person der dør før han/hun har nået puberteten, så vil denne person ende i Paradis uanset, om personen har hørt om Islam eller ej. Dette er fordi, at man, ifølge Islam, ikke er gammel nok til at tage vare på sig selv, før man har nået puberteten. Og derfor vil en person, der dør, før personen har nået puberteten ende i Paradis ifølge Islam.

Med hensyn til Apostasi i Islam, så er der, ifølge nogle bøger, dødsstraf for Apostasi i Islam.[Kilde mangler]. Andre hævder, at der ikke i Islam er dødsstraf for Apostasi.[Kilde mangler] Hvis en muslim ikke ønsker at være muslim længere, og dermed bliver en ikke-muslim, så er der ikke dødsstraf til denne person. Til gengæld er der dødsstraf, hvis denne person, efter at have forladt Islam, begynder at bekæmpe religionen, og kun hvis dette foregår i en Islamisk stat.[Kilde mangler] Sker dette i et muslimsk land, så kan man ikke udføre den islamiske lovgivning, da der er ikke er noget land i verden, som følger islams love. Der er en del muslimske lande, hvor flertallet af indbyggerne i landet er muslimer, men der er ikke en islamisk stat, hvor Islams love bliver fuldt 100%.[Kilde mangler]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg