Arabia Petraea

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Arabia Petraea

Arabia Petraea, også kaldet for Provincia Arabia eller bare Arabien. Denne provins var beliggende ved den romerske statsgrænse i begyndelsen af det 2. århundrede. Provinsen bestod af nabatæernes kongerige i det moderne Jordan, det sydlige moderne Syrien, halvøen Sinai og det vestligste Saudi-Arabien. Hovedstaden var Petra, grundlagt af netop nabatæerne. Provinsen grænsede op mod Syrien, Judæa og Aegyptus.

Landsdelen blev underlagt af kejser Trajan, og forblev under romersk herredømme, men mange erobrede områder i Mellemøsten, såsom Armenien, Mesopotamien og Assyrien, skiftede hænder et stykke tid efter Trajans erobringer. Arabien grænsede op mod en ørken mod øst, der blev kaldt for "Limes Arabicus". Provinsen gav ingen tronrager[?] eller kejser. Kejser Philippus Arabs, som var araber, var fra Shahbä, en syrisk by, som blev tilføjet til provinsen mellem år 193 og 225. Philippus blev født i år 204. På grund af dens beliggenhed, inkluderede dens grænseområder, en nomadebefolkning, saracenerne og et område domineret af Partherriget.

Selvom provinsen kunne blive udsat for angreb og overtagelse af partherne og byen Palmyra, var den ikke konstant udsat som fronterne i Germanien og i Nordafrika. Provinsen var heller ikke kendetegnet for at være en hellenistisk østlig provins. Provinsen var en af de kejserlige provinser, hvor kejseren valgte dens guvernør.

HistorieStub
Denne historieartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.

Koordinater: 30°04′N 35°21′Ø / 30.07°N 35.35°Ø / 30.07; 35.35