Arbejderpartiet Kommunisterne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Arbejderpartiet Kommunisterne  
 
Partileder Dorte Grenaa
 
Grundlagt 2000
Partiavis Kommunistisk Politik
Hovedkontor Skibhusvej 100
5000 Odense C
Ungdomsorganisation Danmarks Kommunistiske Ungdomforbund
 
Politisk ideologi Kommunisme
Marxisme-Leninisme
Politisk placering Venstrefløjen
Internationalt samarbejdsorgan Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer
Partifarve(r) Rød
 
Website apk2000.dk

Arbejderpartiet Kommunisterne, (Forkortet: APK), er et dansk venstrefløjs og marxist-leninistisk parti dannet i april 2000.

Om APK[redigér | redigér wikikode]

APK blev stiftet ved en kongres 21. april-23. april 2000 som fortsættelse af organisationen Oktober, der stiftedes august 1997 med netop det formål at stifte et kommunistisk parti i Danmark. APK definerer sig som et revolutionært kommunistisk arbejderklasseparti baseret på det marxistisk-leninistiske ideologisk grundlag. APK betegner sig selv som et traditionelt kommunistisk parti, der bekæmper den moderne revisionisme, defineret blandt andet som revisionerne af den sovjetiske politik indført på Sovjetunionens Kommunistiske Partis 20. kongres af Nikita Khrusjtjov i 1956.

Partiet bygger blandt andet på Stalins og Enver Hoxhas erfaringer i opbygningen af socialismen i Sovjetunionen og Albanien.

Nuværende formand er Dorte Grenaa, hun blev valgt ved den stiftende kongres i april 2000. Dortes søn Lars blev landskendt da han kastede maling på den daværende statsminister Anders Fogh Rasmussen i en anti-krigs protest.

APK udgiver bladet Kommunistisk Politik som udkommer hver 14. dag, samt tidsskriftet Orientering, og en daglig internetavis kaldet Kommunistisk Politik Netavisen. APK driver også net-tv stationen KPnetTV og udsender videoer via youtube, der primært dækker venstrefløjen i Danmark. Kanalen blev startet i 2009.

APK har en ungdomsorganisation kaldet Danmarks Kommunistiske Ungdomforbund (DKU).

Internationalt er APK medlem af Den Internationale Konference af Marxistisk-Leninistiske Partier og Organisationer.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Politisk parti Stub
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.