TEKNIQ Arbejdsgiverne

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Arbejdsgiverne)
Spring til navigation Spring til søgning

TEKNIQ Arbejdsgiverne (fusion mellem det tidligere TEKNIQ og Arbejdsgiverne, tidligere: DS Håndværk & Industri, Dansk Smedemesterforening) er arbejdsgiverforening og brancheforening med 4.300 virksomheder inden for el, vvs og metal med i alt 55.000 medarbejdere og en samlet omsætning på omkring 60 mia. kr.

Organisationen yder sine medlemsvirksomheder juridisk og faglig rådgivning og kurser samt tværfaglig rådgivning i forbindelse med økonomi, administration, eksport, medarbejderuddannelse, brancheudvikling m.m.

Organisationen forhandler overenskomst for medlemsvirksomhederne med Dansk Metal, 3F, Dansk Elforbund og Blik- og Rørarbejderforbundet i Danmark. TEKNIQ Arbejdsgiverne har endvidere indgået overenskomst eller aftale med HK og TL, ligesom man har aftale med Lederne.

TEKNIQ og Arbejdsgiverne fusionerede i marts 2019 og blev til TEKNIQ Arbejdsgiverne. Det tidligere Arbejdsgiverne har rod i dannelsen af de to paraplyorganisationer Jyllands og Østifternes samvirkende smedemesterforeninger i begyndelsen af 1900-tallet. I 1974 blev de sluttet sammen til Dansk Smedemesterforening, der i 2002 skiftede navn til DS Håndværk & Industri. 1. september 2014 ændrede organisationen igen navn til Arbejdsgiverne. Mens det tidligere TEKNIQ i 2002 blev etableret som en overbygning på ELFO (El-installatørernes Organisation) og Dansk VVS.

TEKNIQ Arbejdsgiverne har kontor Glostrup i Odense og 47 lokalforeninger fordelt over hele landet. Formand er Henrik Fugmann, administrerende direktør er Niels Jørgen Hansen og direktør er Mads Graves.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

 Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]