Arkitektfirmaet C. F. Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Arkitektfirmaet C. F. Møller, tidligere C. F. Møllers Tegnestue, er en af Skandinaviens ældste og største arkitektvirksomheder og blev grundlagt i 1924 af C.F. Møller i Aarhus, hvor det stadig har hovedsæde. Øvrige tegnestuer findes også i København, Aalborg, Oslo, Stockholm og London.

Indehavere:

Virksomheden har igennem mange år haft adskillige opgaver og projekter både i Danmark og udlandet. Et af deres seneste store projekter er Akershus Universitetssygehus i Oslo, der blev påbegyndt i 2004. Af andre internationale opgaver kan nævnes Alviks Tårn i Stockholm, Darwin Centre i London, Swedbank Stadion i Malmø, Globen i Stockholm, A.P. Møller Skolen i Slesvig og Universitetshospitalet i Reykjavik.

Deres mangeårige erfaring indenfor sygehusbyggeri, har desuden gjort deres forslag til Det Nye Universitetshospital i Aarhus til vinderprojektet i en international konkurrence fra 2007.

Byggerier[redigér | redigér wikikode]

Garageanlæg for Århus sporveje

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. Fisker & Møller. "Aarhus Universitets første bygning" side 357-363 Ingeniøren, 22 December 1933. Tilgået: 28 December 2014.
  2. kulturarv.dk
  3. Dansk arkitektur. Bygninger


Dansk Stub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.