Arkitektfirmaet C. F. Møller

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

C. F. Møller Architects, tidligere C. F. Møllers Tegnestue, er en af Skandinaviens ældste og største arkitektvirksomheder og blev grundlagt i 1924 af C.F. Møller i København. Øvrige tegnestuer findes også i Aarhus, hvor hovedkontoret ligger, Aalborg, Oslo, Stockholm, Malmø, London og Berlin.

Virksomheden har igennem mange år haft adskillige opgaver og projekter både i Danmark og udlandet. Et af deres seneste store projekter er Akershus Universitetssygehus i Oslo, der blev påbegyndt i 2004. Af andre internationale opgaver kan nævnes Alviks Tårn i Stockholm, Darwin Centre i London, Swedbank Stadion i Malmø, Globen i Stockholm, A.P. Møller Skolen i Slesvig og Universitetshospitalet i Reykjavik.

Deres mangeårige erfaring indenfor sygehusbyggeri, har desuden gjort deres forslag til Det Nye Universitetshospital i Aarhus til vinderprojektet i en international konkurrence fra 2007.

Indehavere:

Byggerier[redigér | rediger kildetekst]

Hedeselskabets hovedsæde i Viborg
Garageanlæg for Århus sporveje

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Fisker & Møller. "Aarhus Universitets første bygning" side 357-363 Ingeniøren, 22 December 1933. Tilgået: 28 December 2014.
  2. ^ Anne Trine Larsen, Leif Høgfeldt Hansen: Industriminder i Århus Amt s.19-20 (2004), kulturarv.dk
  3. ^ "Dansk arkitektur. Bygninger". Arkiveret fra originalen 8. marts 2014. Hentet 7. marts 2014. 
  4. ^ Handelshuset Herningsholm, Herning på cfmoller.com

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.