Arktisk kommando (TV dokumentar)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.

Arktisk kommando[1] er en dansk dokumentarserie på fire afsnit hvor man følger arbejdet i forsvarets Arktisk Kommando samt eliteenheden Sirius-patruljen (Officielt: Slædepatruljen SIRIUS). Oprindeligt sendt på Danmarks Radio i 2019.

Programmerne er produceret med velvilje fra Forsvaret, og har en beskrivende og ikke-kritisk vinkel til emnet. De fik behørig opmærksomhed i medier omkring Forsvaret [2], både i Danmark og Grønland [3]. Serien er produceret af Impact TV ApS. for Danmarks Radio

Handling[redigér | redigér wikikode]

Over fire afsnit beskriver serien hvordan optagelsesproceduren til Sirius-patruljen, som stationsspecialist,[4] forløber. Vi ser Arktisk Kommando lave eftersøgning over Sydgrønland i et Challengerfly[5]. Man følger klargøring til tre måneders slæderejse på slædepatruljen Sirius' allernordligste rute. I sommeren 2017 hænder det, at en tsunami rammer bygden Nuugaatsiaq i Vestgrønland. Man ser hvordan Artisk Kommandos[6] deltagelse i en omfattende redningsaktion med helikoptere, flådefartøjer og fly forløber. I februar 2016 kommer en canadisk trawler i havsnød i hårdt vejr i Davis Strædet. Programmet følger Arktisk Kommando, der sender inspektionsskibet Knud Rasmussen afsted i redningsaktion. Endeligt viser serien en patrulje med Sirius-patruljen, der med deres hundeslæder patruljerer den ufremkommelige kyststrækning i Grønland.


Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]