Arlington National Cemetery

Koordinater: 38°52′37.03″N 77°4′15.22″V / 38.8769528°N 77.0708944°V / 38.8769528; -77.0708944
Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Arlington National Cemetery
Arlington National Cemetery seal
Generelle informationer
Sted Washington D.C., USA
Grundlagt 13. maj 1864; 159 år siden (1864-05-13)
Type Militær
Ejer United States Department of the Army
Areal 253 hektar
Grave ~400,000
Eksterne henvisninger
www.arlingtoncemetery.mil
Oversigtskort
Arlington ligger i USA
Arlington
Arlington
Arlington National Cemetery i USA.

38°52′37.03″N 77°4′15.22″V / 38.8769528°N 77.0708944°V / 38.8769528; -77.0708944

Gravsten på Arlington National Cemetery.
Memorial drive fører fra Lincoln Memorial over Potomacfloden til indgangen til Arlington National Cemetery og porticoenArlington House ses øverst.

Arlington National Cemetery, i Arlington, Virginia, er en militærkirkegård nær Washington D.C. som blev etaberet under den amerikanske borgerkrig på området ved Arlington House, der tidligere var bolig for general Robert E. Lee og hans familie. Kirkegården ligger på den anden side af Potomacfloden, set fra Washington D.C., nær ved Pentagon.

Over 290.000 mennesker ligger begravet på området. Veteraner og dræbte i alle USA's krige ligger begravet på kirkegården, lige fra Den amerikanske uafhængighedskrig til de seneste krige i Afghanistan og Irak. Døde fra før Borgerkrigen er blevet genbegravet her efter år 1900.

Sammen med Mill Springs National Cemetery er Arlington den ældste militærkirkegård i USA, som fortsat er i brug.

Arlington National Cemetery administreres af det amerikanske krigsministerium. Arlington House og området omkring det administreres af National Park Service som et mindesmærke for Robert E. Lee.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Kort over Arlington National Cemetery.

Traditionelt er amerikanske militærkirkegårde udsprunget af behovet for at begrave dræbte soldater i nærheden af fronten. Da antallet af dræbte i den Amerikanske Borgerkrig overvældede kirkegårdene omkring Washington DC foreslog general Montgomery C. Meigs i 1864 en del af Robert E. Lee's familieejendom ved Arlington skulle inddrages til kirkegård. "Arealerne omkring ejendommen", skrev Meigs, "er perfekt egnede til en sådan anvendelse." De første begravelser fandt sted i Arlington inden blækket var tørt på Meigs's forslag. Ved krigens slutning var der 16.000 grave rundt om huset. Custis Lee, ejendommens arving, lagde sag an mod regeringen om ejerskab af området. Efter at USA's højesteret i 1882 havde givet ham ret, betalte kongressen ham 150.000$ for området.

Panorama over en lille del af Arlington National Cemetery.
:Image:Arlington Cemetery Panorama.jpg
Panorama over en lille del af Arlington National Cemetery.

De ukendte soldaters grav[redigér | rediger kildetekst]

De ukendte soldaters grav.

De ukendte soldaters grav på Arlington National Cemetery ligger på toppen af en bakke med udsigt over Washington D.C. og er et af de mere populære steder på kirkegården. Graven er lavet af Yule marmor fra Colorado. Den består af 7 stykker som til sammen vejer 72 tons. Graven blev åbnet for offentligheden den 9. april 1932. Oprindelig var det den ukendte soldats grav, men siden er der blevet begravet flere i den. Den rummer i dag:

De ukendte soldaters grav er til stadighed bevogtet af den amerikanske hær. Enheden "The Old Guard" startede bevogtningen af graven den 6. april 1948.

Arlington Memorial Amphitheater[redigér | rediger kildetekst]

Ydre facade af Arlington Memorial Amphitheater er bygget som et romersk amfiteater. Det er bygget i Vermont Imperial Danby marmor i Ionisk stil.

De ukendte soldaters grav er en del af Arlington Memorial Amphitheater. Amfiteatret har huset statsbegravelser, Memorial Day og Veterans Day ceremonier. Der holdes også påskeceremonier. Ca. 5.000 mennesker deltager i disse ceremonier hvert år.

Amfiteatret var resultatet af en kampagne gennemført at Ivory Kimball med henblik på at bygge et sted hvor Amerikas soldater kunne hædres. Kongressen godkendte projektet den 4. marts 1913. Woodrow Wilson lagde grundstenen til bygningen den 15. oktober 1915. [1]

Arlington National Cemetery Amphitheater.

Inden amfiteatret blev færdigt i 1921 blev betydningsfulde ceremonier afholdt i det er nu kaldes det gamle amfiteater. Det ligger der hvor Robert E. Lee engang havde sin have. Amfiteatret blev bygget i 1868 under ledelse af General John A. Logan. Gen. James Garfield var hovedtaleren ved indvielsen den 30. maj 1868.[2]

Andre grave og mindesmærker[redigér | rediger kildetekst]

Netherlands carillon, klokkespillet set fra sydvest.
Evig flamme og gravsten over John F. Kennedy, USA's 35. præsident.

Blandt de ofte besøgte steder på kirkegården er "Iwo Jima"-mindesmærket og klokkespillet fra det hollandske folk (Netherlands Carillon). Begge disse steder ligger faktisk lige udenfor kirkegården.

Præsident John F. Kennedy ligger begravet sammen med sin kone og to af deres børn. Han blev begravet her den 14. marts 1967. Hans grav er markeret med en evig flamme. Hans bror Senator Robert F. Kennedy ligger begravet lige i nærheden. Hans grav er markeret med et simpelt kors.

På en del af området husedes en overgang under Borgerkrigen over 1.100 tidlige slaver. I Sektion 27 ligger mere end 3.800 tidligere slaver begravet. De er kendetegnet ved at der står "Civilian" eller "Citizen" på gravstenene.

Mindesmærket for USS Maine.

På kirkegården er der også et område med grave for soldater fra Sydstaterne under borgerkrigen samt et tilhørende mindesmærke.[3]

I nærheden af de ukendte soldaters grav står et mindesmærke over de 266 mand som mistede livet om bord på USS Maine ved sænkningen i HavanaCuba. Mindesmærket er bygget omkring masten, som blev bjerget fra skibets vrag.[4]

Mindesmærket for USS Maine har også været anvendt som midlertidig gravplads for allierede statsoverhoveder, som døde i eksil i USA under 2. verdenskrig og som afventede at de kunne blive returneret til deres hjemland. De var Manuel L. Quezon fra Filippinerne og Ignacy Jan Paderewski fra Polen.

Mindesmærke over besætningen fra rumfærgen Challenger.

På en knold lige syd for Arlington House med udsigt til Washington Monument og Capitol, ligger et mindesmærke for Pierre-Charles L'Enfant, arkitekten som lavede byplanen for byen Washington. Hans rester ligger under er lille marmor mindesmærke hvori er aftegnet hans byplan.

Der er mindesmærker for dem, som blev dræbt ved to terrorist angreb:

 • Pentagon mindesmærket, som er formet som Pentagon, er til minde om de 184 ofre for angrebet på Pentagon den 11. september 2001.
 • Lockerbie mindesmærket cairn, the Lockerbie memorial, som er til minde om de 270 som blev dræbt i Pan Am Flight 103 over Lockerbie, Skotland. Mindesmærket består af 270 sten, en for hver af de dræbte.

Hertil kommer en lang række andre små og store mindesmærker.

Kendte begravet på Arlington[redigér | rediger kildetekst]

Bemærkelsesværdige militærpersoner[redigér | rediger kildetekst]

I maj 2006, var der 367 modtagere af Kongressens æresmedalje begravet på Arlington National Cemetery,[5] 9 af dem var canadiere.

Soldater i krigstid som fik andre fremtrædende karrierer[redigér | rediger kildetekst]

Kendte civile[redigér | rediger kildetekst]

 • Julian Bartley, Sr. (54) og hans søn Jay Bartley (20), dræbt sammen ved terrorist angreb i Nairobi på den amerikanske ambassade.
 • Harry Blackmun, Thurgood Marshall, William O. Douglas og Potter Stewart, fire højesteretsdommere.
 • Leslie Coffelt, US Secret Service agent, som blev dræbt, mens han kæmpede mod attentatmænd, som prøvede at dræbe præsident Harry S. Truman.
 • Phyllis Kirk, berømt TV og film skuespillerinde, sammen med sin mand.
 • James Parks, den eneste person begravet på Arlington Kirkegården, som også var født på området.
 • Marie Teresa Rios, forfatter af Fifteenth Pelican, grundlaget for TV showet The Flying Nun.
 • Kongrespolitibetjentene John Gibson og Jacob Chestnut som blev dræbt i tjenesten i 1998 og fik tildelt plads på kirkegården.
 • Leslie Sherman, studerende på Virginia Tech som blev dræbt ved massakre på Universiteten den 16. april 2007.[7]

Uanset om de har været i krig er amerikanske præsidenter kvalificeret til at få en plads på Arlington, idet de har været øverstkommanderende for de væbnede styrker.

Der er blevet holdt tre statsbegravelser på Arlington: af Præsidenterne William Howard Taft og John F. Kennedy samt den af General John J. Pershing.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ "Arlington National Cemetery:: Visitor_Information". Arkiveret fra originalen 6. juli 2010. Hentet 21. juni 2008.
 2. ^ "Arlington National Cemetery:: Visitor_Information". Arkiveret fra originalen 19. juni 2010. Hentet 21. juni 2008.
 3. ^ "Arlington National Cemetery:: Visitor_Information". Arkiveret fra originalen 25. juli 2009. Hentet 21. juni 2008.
 4. ^ http://www.arlingtoncemetery.net/ussmaine.htm Arlington Cemetery website, USS Maine Memorial. Accessed 5. november 2007.
 5. ^ Medal of Honor Recipients Buried at Arlington National Cemetery, Arlington National Cemetery. Retrieved on 9. april 2006.
 6. ^ "Arkiveret kopi". Arkiveret fra originalen 24. juni 2008. Hentet 21. juni 2008.
 7. ^ An 'Abundant Life' of Enthusiasm and Achievement – washingtonpost.com

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]