Aryan Brotherhood

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Person med symboler for medlemskab af Aryan Brotherhood tatoveret på brystet

Aryan Brotherhood (også kendt som AB, Alice Baker eller The Brand) er en amerikansk nynazistisk fængselsbande, der har ca. 15.000 medlemmer i og uden for fængslerne. Blandt bandens arvefjender er The Bloods og The Crips.

Banden er udpræget højreekstremistisk, optager kun hvide medlemmer og var en af de første, der arbejdede med "Blood in, blood out"-princippet, der indebærer, at man må slå en fjende ihjel for at kunne blive medlem, og at man er medlem for livstid. Hvis et medlem ønsker at melde sig ud, bliver vedkommende slået ihjel. Ifølge FBI udgør bandens medlemmer mindre end en procent af fangerne i amerikanske fængsler, men tegner sig for op til 18 procent af mordene.[1][2] Blandt gruppens øvrige aktiviteter er sammensværgelser, afpresning samt smugling af og handel med våben og narkotika.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Duersten, Matthew. "Who'll Stop the Reign?". LA Weekly. 3 February 2005. Retrieved 27 October 2006". Arkiveret fra originalen 24. marts 2007. Hentet 16. september 2009.
  2. ^ "Holthouse, David. "Smashing the Shamrock". SPLC Intelligence Report. Fall 2005. Retrieved 27 October 2006". Arkiveret fra originalen 31. august 2014. Hentet 16. september 2009.
Forening eller organisationSpire
Denne artikel om en forening eller organisation er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.