Asnæs Boldklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Asnæs Boldklub
Klubdetaljer
Fulde navn Asnæs Boldklub
Kaldenavn(e) AB1910
Grundlagt 1910
Hjemmebane Asnæs Stadion
Kapacitet (0 sæder)
Formand Jimi Frimann
Cheftræner Christian Mainz Møller
Liga  Serie 3
Andet
CVR-nummer 31853613
Websted asnaesboldklub.dk
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane

Asnæs Boldklub (forkortet, Asnæs BK, AB1910) er en dansk fodboldklub, der blev grundlagt i 1910. Klubben, der er hjemmehørende i den nordvestsjællandske by Asnæs (Odsherred Kommune), er medlem af DBU SJÆLLAND og har 150 medlemmer (pr. april 2017).[1]

Klubbens bedste mandskab afvikler deres hjemmebanekampe på Asnæs Stadion. 1.Holdet spiller i Serie 3 & 2.Holdet spiller i Serie 5.

Klubbens historie[redigér | redigér wikikode]

I 1980'erne etablerede klubben et overbygningssamarbejde på seniorplan med Fårevejle Boldklub under navnet Dragsholm Boldklub. Klubbens individuelle ungdomshold forblev intakte i de respektive klubber. I 2003 afbrød klubberne imidlertidigt samarbejdet og gik tilbage til hver sin klub.

Christian Poulsen spillede i sin ungdom i klubben og blev klubbens første landsholdsspiller. I Christian Poulsens første år som professionel fodboldspiller fik klubben kompensation for at have uddannet ham og fik derigennem sikret en god økonomi i klubben.[1] En anden af klubbens tidligere spillere, Steen Lindberg, har spillet i både Kjøbenhavns Boldklub og Lyngby Boldklub.

Klubben kunne i 2010 fejre sit 100-års-jubilæum.

Efter at have gennemgået en revolutionering af spillertruppen fra perioden 2009-2012, består seniorafdelingen i dag primært af tidligere ungdomsspillere i Asnæs Boldklub.

I efteråret 2012 påbegyndte Asnæs Boldklub anlæg af en kunstgræsbane, som nu pryder Asnæs Stadion ved siden af den normale opvisningsbane. Kunstgræsbanen er primært finansieret gennem klubbens egenkapital.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b Jan B. Jensen (april 2007). "Fra ble-holdet til landsholdet" (PDF). Sjællandsk Fodbold, Sjællands Boldspil-Union. s. 21, 23 og 25. 

Ekstern kilde/henvisning[redigér | redigér wikikode]