Asser Amdisen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Asser Amdisen

Asser Amdisen.jpg

Personlig information
Født 1972Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Københavns UniversitetRediger på Wikidata
Beskæftigelse HistorikerRediger på Wikidata
Arbejdsgiver Ryslinge Høj- og Efterskole, Københavns Universitet, Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot, Gammel EstrupRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Asser Amdisen (født 1972) er en dansk historiker.

I 2001 blev Amdisen cand. mag. i historie fra Københavns Universitet med specialet Den politiske Struensee: en placering af Struenseetidens reformer i europæisk idéhistorisk og politisk kontekst om Struensees reformpolitik. Specialet blev omarbejdet til bogen Til nytte og fornøjelse – Johann Friedrich Struensee 1737-1772, 2002 . Bogen blev genudgivet i 2012 under titlen Struensee af Lindhardt og Ringhof.

Amdisen arbejdede under sin studietid på Københavns Universitet og Det Nationalhistoriske Museum på Frederiksborg Slot. Han blev i 2003 museumsinspektør på Gammel Estrup. I 2005 blev han leder af Aabenraa Museum og var med til at danne Museum Sønderjylland. Han var højskoleforstanderRyslinge Højskole 2009-2011. I 2012 blev han direktør for stiftelsen bag skoleskibet Georg Stage. Han har haft tillidshverv som bestyrelsesmedlem i Organisationen af Danske Museer og i Berlin Höjskole. Han har desuden været bestyrelsesmedlem og bestyrelsesformand for Hermod Lannungs Museumsfond. Siden 2016 har han siddet i bestyrelsen for Brandbjerg Højskole.

Asser Amdisen har en omfattende foredrags- og forfattervirksomhed. Han, Ove Korsgaard og Hans Hauge havde en fast klumme i Højskolebladet, og siden 2016 er han fast gæsteskribent hos Point of View International.

Asser Amdisen er gift med folklorist og formand for Humanistisk Samfund Lone Ree Milkær; de har to børn.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

  • 2002 Til nytte og fornøjelse Akademisk Forlag (genudgivet i 2012 som Struensee af Lindhardt og Ringhof)
  • 2017 En ualmindelig og kortfattet Danmarkshistorie, Haase Forlag
  • 2018 Nu vi taler om demokrati, Haase Forlag

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]