August Corda

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
August Corda.

August Karl Joseph Corda (født 22. oktober 1809 i Reichenberg i Böhmen, død september 1849 på det atlantiske ocean) var en østrigsk botaniker.

Corda var først i handelslære i Prag, men drev samtidig naturhistoriske studier; kom senere, draget af beundring for Humboldt, til Berlin, hvor han studerede Botanik, og blev 1834 ansat som kustos ved det bøhmiske nationalmuseum i Prag. I 1847 foretog han en naturhistorisk rejse til Texas, men druknede på hjemrejsen ved skibets forlis. Corda skrev navnlig om kryptogamer, især svampene. Hans vigtigste arbejder er: Icones fungorum hucusque cognitorum (6 bind, 1837-54), Prachtflora europäische Schimmelbildungen (1834), Anleitung zum Studium der Mykologie (1842).

Autornavnet Corda kan bruges for August Corda sammen med et videnskabeligt artsnavn inden for botanikken. (Wikipedia-artikler der bruger autornavnet)

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til:

Kilder[redigér | redigér wikikode]