Austefjorden (Volda)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Austefjorden
Austefjorden i Volda 2012
Austefjorden i Volda 2012
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Volda
Kommuner (Fylker) Møre og Romsdal
Område Sunnmøre
Maks. længde 11 kilometer
Oversigtskort

Austefjorden er en fjordarm af Voldsfjorden (eller Voldafjorden) og ligger i Volda kommune på Sunnmøre i Møre og Romsdal fylke i Norge. Her ligger bygderne Hjartåbygda, Fyrde, Kalvatn og Høydal.[1]

I bygderne er der primært landbrug, men der bliver også satset på turisme og industri.

  • Austefjorden har pr. i dag egen kirke, børnehave, børneskole og ungdomsskole sammen med Høydal og Bjørke i Ørsta kommune.
  • Mange er aktive i bygdernes kulturliv som hovedsagelig drejer sig om idræt, ungdomsforening samt kristne foreninger og organisationer.
  • Hvert efterår arrangeres motionsløbet «Sundalen rundt» for alle i alle aldre.

I efteråret 2012 åbnede en ny vejstrækning mellem Austefjord og Hornindal (Kvivsvegen). Denne vej har været politisk strid i mange tiår. Den blev kompletteret i 2014 med forbedret og sikret mod bjergskred til Volda centrum.[2]

Austefjorden, Volda kommune, 2012

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Austefjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  2. ^ Om Austefjorden_ på lokalhistoriewiki.no hentet 2. juni 2020
Oversættelse
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi