Australia First Party

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Australia First Party (AFP) er et mindre politisk parti i Australien. Deres politik er generelt nationalistisk og mod immigration, og multikulturalisme.[1]. Partiet er ikke registreret som parti, det har ingen pladser i parlamentet og har ikke deltaget i et parlamentsvalg siden 1998. Partiet prøver i øjeblikket at blive registreret og få retten til at stille op til det næste parlamentsvalg.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

AFP blev dannet i 1996 af Graeme Campbell som var medlem af det Australske Arbejder Parti, ALP. Campbell håbede på at se AFP blive et seriøst politisk parti, og trak på en populær holdning der var mod ALP og det liberale parti.

I 2002 dannede AFP Patriotic Youth League (PYO). Deres hjemmeside siger, at partiet samarbejder med det engelske British National Party, en højreorienteret politisk gruppe.

Noter og referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "The Eight Core Policies of the Australia First Party". Australia First Party. Hentet 2010-02-13.{{cite web}}: CS1-vedligeholdelse: url-status (link)


Politisk partiSpire
Denne artikel om et politisk parti eller gruppe er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.