Autofagi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Autofagi (at fortære sin egen krop) klassificeres ikke som en psykisk forstyrrelse eller et symptom på psykisk forstyrrelse i Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders (DSM), men kan klassificeres under DSMs Impulse-Control Disorders Not Elsewhere Classified. Majoriteten af individer, som lider af lidelsen føler ofte en spænding eller ophidselse inden, at vedkommende begår handlingen, og oplever efterfølgende behag, tillfredsstillelse eller lettelse efter, at handlingen er begået. Når handlingen er begået, kan eller kan ikke personen føle anger, selvbeskyldelse eller skyld.

Autofagi opstår, når man er tvunget til at tilføje smerte på sig selv ved at bide og/eller fortære dele af sin krop.Forstyrrelsen ses undertiden hos personer med schizofreni, psykose og Lesch-Nyhan syndrom.

En lignende opførsel er observeret hos laboratorierotter i eksperimenter ved rygmarvsskader og perifere nerveskader. Den resulterende opførsel består i, at rotterne slikker og efterfølgende bider i sine kløer og tåspidser. I ekstreme tilfælde æder rotterne hele tæer eller til og med foden. For at bekæmpe en sådan opførsel anvendte forskere en række fordampningsbare, bittre smagsblandinger (en blanding af metronidazol og New Skin) på rottens lem på grund af, att de fleste dyr undgår at tygge på noget med en bitter smag. Efter at have testet denne blanding på 24 rotter med rygmarvsskader, havde kun en rotte tygget på sine tæer efter en 2-3 ugers tid.