Avtomobilist Jekaterinburg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Avtomobilist Jekaterinburg
Автомобилист Екатеринбург
Klubdetaljer
Fuldt navn HK Avtomobilist
Grundlagt 2006
Hjemmebane Arena Uralets
JekaterinburgRusland
Kapacitet: 5.570
Klubfarver               
Hjemmeside hc-avto.ru
Aktuel drift
Liga Kontinentale Hockey-Liga
Konference Øst-konferencen
Division Kharlamov-divisionen
Cheftræner Vladimir Krikunov
Historiske bedrifter
Gagarin-pokal Konferencesmifinalist 2019
Konferencetitler Ingen
Divisionstitler Kharlamov-divisionen 2019
Infoboks sidst opdateret: 4. oktober 2019

Avtomobilist (russisk: Автомобилист) er en professionel ishockeyklub fra Jekaterinburg i Rusland, etableret i 2006, som siden 2009 har spillet i den Kontinentale Hockey-Liga (KHL). Holdet spiller sine hjemmekampe i Arena Uralets, som har en kapacitet på 5.570 tilskuere.

Avtomobilist debuterede i Vyssjaja Liga i sæsonen 2006-07, og allerede i 2007-08 var klubben at finde blandt ligaens tophold. Og efter lukningen af Dinamo-Energija Jekaterinburg var Avtomobilist Jekaterinburgs eneste repræsentant i ligaen. Klubben blev sammen med Barys Astana som de eneste to VL-hold efter sæsonen optaget i den nyoprettede Kontinentale Hockey-Liga. På grund af økonomiske problemer måtte klubben imidlertid i juli 2008 opgive sin plads i KHL. Den ledige plads blev overtaget af Khimik Voskresensk, som Avtomobilist havde tabt til i slutspilsfinalen i 2007-08. Avtomobilist forblev derfor i Vyssjaja Liga, hvor holdet i grundspillet opnåede en førsteplads i øst-gruppen, men hvor holdet i slutspillet tabte til MHK Krylja Sovjetov Moskva i kvartfinale. Til gengæld fik man i løbet af sæsonen finansieringen af et KHL-hold på plads. Og da Khimik Voskresensk selv kom i økonomisk uføre og måtte forlade KHL, overtog Avtomobilist den ledige plads i ligaen fra sæsonen 2009-10.

I sæsonen 2018-19 vandt klubben Kharlamov-divisionen i KHL, hvilket var holdets første divisionssejr i KHL. I slutspillet nåede holdet konferencesemifinalen, hvilket var dets bedste resultat indtil da.

Arena Uralets, Avtomobilists hjemmebane i Jekaterinburg.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

SportSpire
Denne artikel om sport er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
RuslandSpire
Denne artikel relateret til Rusland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump