Axcel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Axcel
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab Rediger på Wikidata
Grundlagt 1994 Rediger på Wikidata
Hovedsæde København, Danmark Rediger på Wikidata
Produkt Aktivt ejerfond Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 28301855 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/28301855 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Axcel er en nordisk kapitalfond blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle organisationer. Siden 2005 har fonden også haft en afdeling i Sverige. Axcel ejer i dag 15 virksomheder og en betydelig aktiepost i smykkefirmaet PANDORA.

Axcel er en kapitalfond som fokuserer på mellemstore virksomheder. Axcel har i december 2013 fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn og fonden gennemført mere end 40 investeringer og 50 større tilkøb til disse. Foreløbig er 26 af disse blevet solgt eller børsnoteret.

Blandt Axcels danske investeringer er Pandora A/S, EG A/S, EXHAUSTO, Noa noa og LESSOR A/S.[1] I Sverige ejer Axcel virksomheder som LGT, Nordic Waterproofing og Driconeq. Axcels virksomheder har tilsammen en omsætning på knap 17 mia. kr. og ca. 12.500 medarbejdere.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Kapitalfond køber lønfirma - ejere forgyldes med gevinst på 500 mio. kr". finans.dk. 31. marts 2016. Hentet 4. august 2017.

Ekstern henvisning[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.