Axcel

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Axcel
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1994 Rediger på Wikidata
Hovedsæde København, Kongeriget Danmark/Danmark Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 28301855 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/28301855 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Axcel er en nordisk kapitalfond blev grundlagt i 1994 af en gruppe investorer fra Danmarks største finansielle og industrielle organisationer. Siden 2005 har fonden også haft en afdeling i Sverige. Axcel ejer i dag 15 virksomheder og en betydelig aktiepost i smykkefirmaet PANDORA.

Axcel er en kapitalfond som fokuserer på mellemstore virksomheder. Axcel har i december 2013 fire fonde med sammenlagt ca. 10 mia. kr. i kapitaltilsagn og fonden gennemført mere end 40 investeringer og 50 større tilkøb til disse. Foreløbig er 26 af disse blevet solgt eller børsnoteret.

Blandt Axcels danske investeringer er Pandora A/S, EG A/S, EXHAUSTO, Noa noa og LESSOR A/S.[1] I Sverige ejer Axcel virksomheder som LGT, Nordic Waterproofing og Driconeq. Axcels virksomheder har tilsammen en omsætning på knap 17 mia. kr. og ca. 12.500 medarbejdere.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Kapitalfond køber lønfirma - ejere forgyldes med gevinst på 500 mio. kr.". finans.dk. 31. marts 2016. Hentet 4. august 2017. 

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.