Azimut (skibsdel)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

En azimut er en fremdrivningsskrue, der kan roteres 360 grader.

Azimut med Z-drev

Varianter[redigér | redigér wikikode]

Mekanisk[redigér | redigér wikikode]

Oprindeligt var azimutdrevet tænkt som et kombineret ror/skrue-arrangement og var derfor placeret, hvor roret normalt sidder. Denne placering kom også af, at skruen via diverse udvekslinger og skrueaksler skulle forbindes til motoren.

Elektrisk[redigér | redigér wikikode]

Elektriske azimutdrev kunne placeres efter behov, og man kender dem især fra færger, hvor der placeres et drev i hvert hjørne af færgen. Dette giver en ekstremt god manøvredygtighed.

Elektrisk nedsænkbar[redigér | redigér wikikode]

Den nedsænkbare azimut er typisk placeret i bunden af skibet langs bundens midterlinie i den forreste halvdel af skibet.

Grunden til, at skruen er nedsænkbar, er, at den kun benyttes ved manøvrer, når skibet ligger stille, og derfor trækkes ind i skroget for ikke at sænke hastigheden ved sejlads.

Den benyttes for eksempel inden for offshore-industrien, hvor supportskibe placeres ved en boreplatform. Her nedsænkes azimutten, og skibets styreautomatik fastlåser fartøjet i forhold til platformen.

Azimutbrønd[redigér | redigér wikikode]

Placeringen af azimutten under skibet giver et vedligeholdelsesproblem især i forbindelse med reparationer i tørdok eller flydedok.

For at få adgang til azimutten skal dokken være udstyret med en azimutbrønd, der er en ekstra ’kasse’ i dokken, hvori azimutten kan nedsænkes.