Azov-bataljonen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Azov-regimentet (ukrainsk: Полк Азов, Polk Azov) er en enhed i Ukraines Nationalgarde. Enheden blev grundlagt i 2014 af medlemmer af Patriot af Ukraine (ukrainsk: Патріо́т Украї́ни, Patriót Ukrayíny) og Socialnationalistisk Forsamling (ukrainsk: Соціал-Національна Асамблея, Sotsial-Natsionalna Asambleya), to højreekstreme gadebander.[1] Regimentets nuværende chef er Denys Prokopenko. Azov-regimentet har nære bånd til det ultranationalistiske Nationale korps. Enhedens logo er det kontroversielle symbol ulvekrogen, som ligner Wolfsangel-symbolet fra Nazityskland. Logoet er et udbredt ukrainsk ultranationalistisk symbol, som betyder ”samlet nation” eller "nationens idé" (ukrainsk: Ідея Нації, Ideja Natsii).

Regimentet består i dag hovedsageligt af ukrainere, som repræsenterer ret forskellige ideologiske retninger inden for konservatisme, nationalisme og ekstreme højre (med nynazistiske elementer) med det fælles mål at kæmpe mod Rusland.[2][3] Der er også personer fra Sverige, Italien, Frankrig, Canada og Rusland og andre lande. Azov-regimentets ideologi bliver ofte påpeget i russisk propaganda som del i retfærdiggørelsen af krigen.

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ https://www.aljazeera.com/news/2022/3/1/who-are-the-azov-regiment
  2. ^ Azov Regiment takes centre stage in Ukraine propaganda war. France 24. 25 March 2022.
  3. ^ Right-wing Azov Battalion emerges as a controversial defender of Ukraine. The Washington Post. 6 April 2022.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]