Bård Ylvisåker

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bård Ylvisåker

Bård Ylvisåker.jpg

Personlig information
Født 21. marts 1982Rediger på Wikidata
BergenRediger på Wikidata
Søskende Vegard YlvisåkerRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Skuespiller, musikerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bård Urheim Ylvisåker (født 21. marts 1982) er en norsk artist og komiker som er mest kendt fra revygruppen Ylvis. Han og broderen, Vegard Ylvisåker, stammer fra Sogn men er opvokset i Bergen, Angola og Mozambique. Sammen med Vegard har han talkshowet I kveld med YlvisTVNorge.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Han startede sin professionelle karriere i efteråret 2000 med den kritikerroste forestillingen Ylvis – en kabaret, efter Peter Brandt havde opdaget Bård i en af hans forestillinger på Fana Skoleteater. I sommeren 2004 solgte de billetter for 4,8 millioner til forestillingen Ylvis – En konsert, som gik i Tønsberg. De parodierer alt fra Gud i himmelen til svenske ishockeyspillere, fra moderne ballet til boyband. Duoen har haft shows over hele norge og har også har haft faste indslag i Trond-Viggo Torgersens TVT og Rune Larsens Absolutt norskNRK.

I sommeren 2006 og 2008 var Bård og Vegard programledere for radioprogrammet O-fagNRK P3. I Efteråret 2007 var de programledere i rejse-dokumentarserien Norges herligsteTVNorge, hvor de rejste rundt i Norge og besøgte forskellige originale mennesker. De havde også et program som hed Ylvis møter veggen på samme kanal i 2008, hvor de skulle komme igennem en væg af polystyren. Klarede de det ikke, faldt de ned i et iskoldt bassin. I 2009 havde de programmet Hvem kan slå Ylvis på TV Norge, hvor deltagerne kunne prøve at slå dem, og klarede de det, kunne de vinde 250.000 kr, 500.000 kr, 720.000 kr eller 1.000.000 kr. I foråret 2010 havde de en ny sæson med programmet Nordens herligste på TVNorge, men denne gange i hele Norden. Den 20. januar 2011 var der premiere på forestillingen Ylvis 4Ole Bull Scene i Bergen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]