Bøjlevejen (Skagen)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Sekundærrute
Basisdata
Længde: 4 km
Region: Nordjylland

Bøjlevejen ofte benævnt ON eller Ring N er en 2-sporet omfartsvej, der går nord om Skagen. Omfartsvejen blev lavet for at få den voksende ferietrafik, der skulle op til Grenen, uden om centrum.

Til aflastning af trafikken gennem Skagen by anlagde Skagen Kommune en nordlig omfartsvej, kaldet Bøjlevejen. Vejen blev først og fremmest bygget for at få dagsturister til Grenen uden om byen, men det har vist sig, at vejen også bliver benyttet til lokaltrafik til Skagen Nordby. Første etape af Bøjlevejen åbnede 1. juni 2006, mens anden etape åbnede i 2008.

Bøjlevejen indgår ikke som en del af primærrute 40, da den hverken er anlagt af Nordjyllands Amt eller Vejdirektoratet, men derimod af hhv. Skagen og Frederikshavn Kommuner. Forbindelserne til Bøjlevejen er dog delvist finansieret af Vejdirektoratet. Vejen er skiltet som ON, altså Ring Nord.

Vejen forbinder Buttervej med Fyrvej der går til Grenen.[1].

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Bøjlevejen i Skagen tager form". Nordjyske.dk. 9. januar 2006. Arkiveret fra originalen 8. november 2017. Hentet 13. august 2015.
TrafikSpire
Denne trafikartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
Odczyt z laty.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes geografiske koordinater
Denne artikel omhandler et emne, som har en geografisk lokation. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.