Bølefjorden (Flatanger)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bølefjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Flatanger
Kommuner (Fylker) Trøndelag
Område Nord-Trøndelag
Type fjord
Maks. længde 7 kilometer
Oversigtskort

Bølefjorden er en 7 kilometer lang fjord i Flatanger kommune i Trøndelag fylke i Norge.[1] Fjorden har indløb mellem Rugholmen i vest og Småværholman i øst og går syv kilometer mod sydøst til fjordbunden ved Bøle.[2]

Der er gjort arkæologiske fund som kan dateres tilbage til ældre stenalder flere steder omkring fjorden, blandt andet på Uransbrekka, Vikan, Bøle, Bølestrand og Bøleseter.[3][4] Dette område er det eneste i Flatanger med spor efter sammenhængende bosætning fra ældre til yngre stenalder. Der har også været bosætning i området i nyere tid, og gården Bøle nævnes første gang i skriftlige kilder i 1559.

Kilder og henvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Den Norske los. Bind 4: Farvannsbeskrivelse Statt-Rørvik. Stavanger: Norges sjøkartverk. 1992. s. 321. ISBN 82-90653-09-3. 
  2. ^ Bølefjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
  3. ^ Hylland, Julian (1962). Flatangerboka. Flatanger: kommunen. s. 10, 19. 
  4. ^ Sandnes, Jørn (1926-2007) (1965). Namdalens historie. Namsos: Namdal historielag. s. 54-57. 
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi