Børneægteskab

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Børne-ægteskab er et ægteskab, hvor den ene eller begge parter er umyndig. Reglerne for børneægteskaber er meget forskellige fra land til land. Og har varieret meget historisk.

Den grundlæggende ide med ægteskabet er at sikre at manden forsørger sin kones børn. Derfor kan det i nogle kulturer være smart at få alle piger gift unge, så ingen børn kan fødes uden for ægteskab.

Udviklingen i Danmark[redigér | redigér wikikode]

Hvis kvinder i Danmark bliver gift så er de som regel alvorligt forelsket, men sådan har det ikke altid været. Kærlighedsægteskabet er noget relativt nyt. I de fleste kulture og ældre tider var ægteskabet en livisetidsstilling for kvinder, og ligefrem det eneste gode respektable job for kvinder. Som regel så arrangerede forældreparrene ægteskabet af hensyn til hinanden, og uden hensyn til de unge, eller de unges alder. Man må tænke på at i Danmark blev den første kvinde blev optaget på universitetet i 1877.[1], og kvinderne (i Danmark) først for alvor kom på arbejdsmarkedet i 1970'erne. Indtil da var kvinderne normalt forsøget af deres ægtemænd.

Udviklingen i udviklingslandene[redigér | redigér wikikode]

I de fleste udviklingslande falder antallet af Børneægteskaber gradvist. Men man skal dog tage et hvis forbehold for om statistikken dækker forholdene på landet.[2]

Noter[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Kunst og kultur Stub
Denne artikel om kunst eller kultur er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.