Bagsværd Boldklub

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Bagsværd Boldklub
Klubdetaljer
Fulde navn Bagsværd Boldklub
Kælenavn(e) BB, Red Vultures
Grundlagt 1959
Forbund DBU (lokalunion: SBU)
Hjemmebane Bagsværd Stadion
Bagsværd, Danmark
Kapacitet 2000 tilskuere
Formand Niels Røddik
Cheftræner Jeff Holden
Liga Serie 2 (SBU) Serie 2 (SBU)
Andet
CVR-nummer 74182917
Websted www.bagsvaerdboldklub.dk/
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Hjemmebane
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Spilledragt
Udebane

Bagsværd Boldklub er en dansk fodboldklub beliggende i Bagsværd, Gladsaxe Kommune. Klubbens hjemmebane er Bagsværd Stadion, som har en opvisningsbane og et nyt kunstgræsanlæg, som stod færdigt i foråret 2011.

Klubbens 1. senior spiller i 2019 i SBUs serie 2. Højeste placering i klubbens historie var en 10. plads (nedrykning) i serie 1 i sæsonen 2005 efter blot 1 sæson i denne række. Bagsværd Boldklub havde sin storhedstid i sæsonen 2004/05 under cheftræner Kjeld Svendsen, hvor Bagsværd udover at sikre sig en for klubben historisk oprykning til serie 1, lykkedes med at spille sig igennem Landspokalen og helt frem til 2.runde i Dong Cuppen som det lavest rangerende hold i Danmark, efter en række højdramatiske og spændende kampe mod højere rangerende hold på Bagsværd Stadion. Solrød IF blev således besejret 13-11 i en kuriøs kamp, der efter 2-2 i den ordinære spilletid, gik i både forlænget spilletid og straffesparkskonkurrence. Her udvekslede holdene efter de første fem straffespark fuldstændig synkront scoringer og brændte straffespark, hvorfor de tre Bagsværdspillere, Kasper Herlet, Andreas Dixon og Anders Alslev endte med at måtte sparke straffespark anden gang i konkurrencen, efter at alle 11 Bagsværd spillere allerede havde sparket en gang. De scorede alle på deres forsøg, og angriberen Anders Alslev (nu Anders Zeemann), der der allerede havde scoret et af de to mål i den ordinære spilletid på straffespark, opnåede således at score på hele tre straffespark i kampen. Avedøres Danmarksseriehold blev efterfølgende besejret med 4-1 i en hård fight efter et hattrick af kantspilleren Søren Berg og et frisparkssmål af centerforsvareren Jesper Lysemose, hvilket markerede enden på Landspokalturneringen. Bagsværd fik en god lodtrækning til 1. runde i Dong-Cuppen, da klubben trak Kløvermarken BK fra serie 2 i KBU-regi, og vandt kampen i knusende stil med 6-1 efter 5-0 ved pausen. Angrebsduoen Dixon/ Alslev, delte de 5 mål imellem sig, mens midtbanespilleren Kenneth Mathiesen tegnede sig for den sidste scoring. Endestationen for Bagsværd i pokaleventyret blev Holbæk IF fra 2.division, der til kampen stillede op med flere tidligere superligaprofiler som bl.a Kaan Metin og Jesper Håkanson. Bagsværd kæmpede længe heroisk, og holdt kampen lige ved en scoring af venstrekanten Thomas Olsen, men faldt til sidst for overmagten i de døende minutter med 1-4. Tilskuerrekorden på Bagsværd Stadion til selv samme pokalkamp er 509 tilskuere.

Klubben har traditionelt haft mange ungdomshold, men har ofte måttet aflevere de største talenter til AB og Gladsaxe-Hero.

Bagsværd Boldklubs fanklub Red Vultures blev stiftet 1. november 2004.

Trænerstab[redigér | redigér wikikode]

  • Cheftræner: Jeff Holden
  • Holdleder: Per Edvardsen
  • Målmandstræner: Thomas Tobias Seidelin

Ekstern henvisning[redigér | redigér wikikode]

FodboldStub
Denne artikel om en fodboldklub er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.