Baku-Tbilisi-Ceyhan-olierørledningen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Baku-Tbilisi-Ceyhan-olierørledningens rute i Kaukasus i grønt

Baku-Tbilisi-Ceyhan-olierørledningen er en 1.768 kilometer lang olierørledning der går fra Azeri-Chirag-Guneshli-oliefeltet i det Kaspiske Hav til Middelhavet. Olierørledningen forbinder Baku, Aserbajdsjans hovedstad; Tbilisi, Georgiens hovedstad; og Ceyhan, en havneby ved Tyrkiets sydøstlige kyst ved Middelhavet, heraf navnet på olierørledningen. Det er den næstlængste olierørledning i det tidligere Sovjetunionen efter Druzjbarørledningen. Den første olie, der blev pumpet ind i Baku-enden af olierørledningen den 10. maj 2005, nåede ud i Ceyhan den 28. maj 2006.[1]

Kildehenvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ "Kazakhstan starts transporting oil by Baku-Tbilisi-Ceyhan pipeline" (engelsk). Kazinform. 4. november 2008. Hentet 16. maj 2011.
AserbajdsjanSpire
Denne artikel relateret til Aserbajdsjan er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
GeorgienSpire
Denne artikel relateret til Georgien er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump
TyrkietSpire
Denne artikel relateret til Tyrkiet er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Artikelstump