Ballerina (film fra 2016)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Stop hand nuvola.svgMaskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Ballerina. (Se også artikler, som begynder med Ballerina)

Ballerina er en 2016 3D-animeret musikalsk eventyrkomediefilm instrueret af Éric Summer og skrevet af Carol Noble og Laurent Zeitoun.

Filmen forgår I 1880'erne hvor Félicie (Elle Fanning), en forældreløs pige, der drømmer om at blive en ballerina, men mangler formel uddannelse, stikker af fra sit børnehjem på landet Bretagne med sin bedste ven, Victor (Dane DeHaan), en ung opfinder. Sammen går de til det smukke Paris, men de bliver snart adskilt, og Victor bliver en kontor dreng i Gustave Eiffels værksted. Félicie finder vej til Parisoperaen, hvor operaens vagt fanger hendes overgreb. Hun er reddet af en kvinde der hedder Odette (Carly Rae Jepsen), som går ind for at lade Félicie blive hos hende, indtil hun har fået en uddanelse. Odette arbejder for både operaen og den grusomme og imperiale Régine Le Haut (Julie Khaner), en velhavende restaurantsejer. Mens han hjælper Odette med at gøre rent, spionerer Félicie Regines datter, Camille (Maddie Ziegler), der udøver ballet. Camille ser Félicie, fornærmer hende og kaster Félicie's musikboks ud af vinduet og ødelægger den. Da Félicie tager den til Victor for reparation, opfanger hun postbudet, der bringer et brev fra operaen,som indrømmer Camille til den berømte skole i Paris Opera Ballet; i sin vrede skjuler hun brevet og beslutter sig for at påtage sig Camilles identitet at komme ind på balletskolen og forfølge sin drøm, samtidig med at man kommer tilbage til Camille.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

FilmStub
Denne filmartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.