Bank endorsement

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.

En Bank Endorsement[1] er en bankerklæring og en godkendelse fra en bank omkring et omsættelige instrumenter (værdipapir), og er en banks accept. Dette sikrer enhver modpart, at banken vil stå bag forpligtelserne hos instrumentets (værdipapirets) skaber eller den investerinsaftale der garanteres.

Bank påtegninger er almindelige i international handel, hvor forretningsparterne kan være ukendte til hinanden. Bankerne står derfor i midten for at sikre aftalen overholdes til modtageren. Bank Endorsement er en bankerklæring, som ved bankens accept, svarer til en Bankgaranti. Et pengeinstitut vil generelt kræve en høj sikkerhed for, at det vil acceptere indestå for en Bank Endorsement.

Bank Endorsement i forbindelse med check[redigér | redigér wikikode]

Bankgaranteret check[2] (bank Endorset) Et stempel eller anden autorisation af en bank på bagsiden af en check (som bevis på, at betalingen er skyldig), De fleste checks kræver internationalt en bank endorsement, hvis der udvekling mellem to forskellige banker.

Kilder[redigér | redigér wikikode]