Barebone computer

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Shuttle SN41G2

En barebone computer er en delvist samlet computerplatform eller et usamlet kit af computerdele, der giver flere muligheder for tilpasning samt lavere omkostninger end en færdigsamlet computer.[1] Barebones findes også i en bærbar udgave (kaldet barebook) og til serverbrug, og i næsten enhver form faktor[2], da bundkort og strømforsyning er forudinstalleret i kabinettet.

Komponenter[redigér | redigér wikikode]

Et barebone-system består typisk af et kabinet med et præ-installeret bundkort og strømforsyning. Et kølesystem, et optisk drev og en kortlæser kan også være præ-installeret. Køberen skal derefter selv udstyre barebonen med en CPU, RAM, harddisk og andre nødvendige indstikskort. Det kan f.eks. være et bedre grafikkort, lydkort eller netværkskort, hvis det indbygget i bundkortet ikke er godt nok. Perifere enheder, som et tastatur, mus og skærm, skal også købes separat.

Overvejelser[redigér | redigér wikikode]

At samle en barebone computer selv er normalt billigere end at købe en præ-konfigureret computer fra en forhandler, og kan spare både tid og arbejdskraft i forhold til at opbygge et system "fra bunden". Det er vigtigt at undersøge muligheder for opgradering af systemet, da et barebone-bundkort typisk har færre porte til indstikskort og RAM. En anden vigtig ting at undersøge er bundkortets kompatibilitet med fremtidige, hurtigere processorer og hukommelse, end dem tilgængelige ved købstidspunktet.

Producenter[redigér | redigér wikikode]

Følgende virksomheder producerer barebone computere:

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]