Barn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Version fra 14. jun 2015, 10:28 af KnudW (diskussion | bidrag) KnudW (diskussion | bidrag) (Gendannelse til seneste version ved Knud Winckelmann, fjerner ændringer fra 93.164.111.132 (diskussion | bidrag))
Spring til navigation Spring til søgning
To børn
Disambig bordered fade.svg Denne artikel omhandler børn. Opslagsordet har også en anden betydning, se barn (enhed).

Et barn er et menneske, der endnu er så ungt, at det ikke er blevet voksent.

I Danmark og i følge internationale love er man juridisk barn, indtil man fylder 18 år og bliver myndig.[1] Dette medfører en særlig beskyttelse, for eksempel imod dødsstraf og militærtjeneste. Børnebegrebet svarer dog i andre sammenhænge ikke nødvendigvis til det juridiske. Ordet barndom refererer oftest til mennesker i alderen 0-12 år.[2]

Inden for den danske Folkekirke har barnet en særstilling i kraft af Biblens fremstilling af Jesu lære, der fortæller, at: "Den som ikke modtager Guds rige som et lille barn skal slet ikke komme ind i det." jævnfør den danske bibeloversættelse Det Nye Testamente, Matthæusevangeliet, Kapitel 18, vers 2, af Bibelselskabet.

Se også

Artikler vedrørende mindre børn

Andet

Dialekter

Almindelige ord der varierer i danske dialekter fremhæves ofte for gæster i lokalområdet. Således også ordet barn, der på bornholmsk hedder bælli i ental og bælla i flertal.

Kilder

  1. ^ https://www.borger.dk/Sider/Myndig---umyndig.aspx
  2. ^ Se for eksempel Nyt Psykologisk Leksikon. Hans Reitzels Forlag 2004.

Eksterne henvisninger

Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: