Basnæs Nor

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Basnæs Nor er et fladvandet nor sydøst for Skælskør, der ligger mellem Glænø og nogle små tanger, der afgrænset det fra Smålandsfarvandet.

Det fladvandede areal, som Basnær Nor omfatter, bliver i vid udstrækning tørlagt under lavvande, og vådarelaerne samt de omkringliggende landområder har stor betydning for en række trækfugle, som anvender området som fouragerings- og rastelokalitet. Dette gælder bl.a. for gæs og svaner.

Vandarealerne i Basnæs Nor samt tangerne Glænø Vesterfed, Næbbet og Sevedø Fed, et areal på i alt 1.116 ha, hvoraf 138 ha er landarealer, blev i 1919 etableret som det første vildtreservat i Danmark.[1] Basnæs Nor er en del af Natura 2000-område nr. 162 Skælskør Fjord og havet og kysten mellem Agersø og Glænø og er også ramsarområde.[2]

På et voldsted (en kunstig bakke) ligger hovedgården Basnæs med et borganlæg med tre hjørnetårne fra midten af 1800-tallet.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Gnome-dev-camera.svgDenne artikel kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Hjælp os ved at uploade dit eget billede eller finde et på Internettet.
Se nærmere om hvordan

Du kan hjælpe ved at uploade et eller flere af dine billeder til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det/dem i artiklen.

Har du ikke selv taget et billede, kan du søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på fx på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool. Værktøjet er på engelsk, men du skal blot klikke på linket og derefter på knappen "Do it!". Du kan ændre antallet af viste eksempler ved at rette "5" til fx "25" hvis du ikke fandt et godt billede. Du skal være opmærksom på, at fair use ikke er tilladt på den danske Wikipedia. Er du i tvivl kan du spørge en administrator om hjælp.

Kan du ikke finde nogle frie billeder, kan du prøve at spørge ejeren af ikke-frie billeder, om de vil donere et billede. Du kan finde eksempler på forespørgsel her.

Koordinater: 55°11′55″N 11°21′21″Ø / 55.19861°N 11.35583°Ø / 55.19861; 11.35583