Bedrag

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bedrag
Serie information
Antal sæsoner 2
Antal episoder 20
Afsnitliste Sæsoner af Bedrag
Produktion
Premiere 1. januar 2016
Links
BedragIMDb (Engelsk)Rediger på Wikidata
Bedrag i DFI's filmdatabaseRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bedrag er en tv-serie om økonomisk kriminalitet. Den er foreløbig blevet sendt i to "sæsoner", der dog begge blev vist i 2016DR1, hver i 10 episoder. Jeppe Gjervig Gram (Borgen) er ledende manuskriptforfatter og Per Fly er ledende instruktør. Serien fokuserer på de forandringer, der sker i menneskers liv, når ambitioner og grådighed er styrende faktorer. Disse faktorer påvirker alle sociale lag og deres relationer til familie og venner. Nikolaj Lie Kaas, Thomas Bo Larsen og Natalie Madueño og Esben Smed har hovedrollerne i seriens første 10 episoder. I større biroller ses bl.a. Waage Sandø, Line Kruse og Stine Stengade. Verdenspremieren fandt sted under filmfestivalen i Berlin i februar 2015 under titlen Follow the money,[1], men den fik først premiere på dansk TV i januar 2016.

Instruktør Per Fly bekræftede allerede inden sæsonafslutningen på første sæson, at der ville komme en ny sæson af Bedrag til efteråret 2016.

Anden "sæson" havde premiere i september 2016 og det blev tidligt afsløret, at storbanken Nova Banks nestor, "Christensen" er den store skurk og bagmand. Via sin håndlanger, "svenskeren", får han engageret Nicky som "tough guy", der blandt andet er tæt på at udløse en abort under et indbrud. Svenskeren selv begår drab på stribe.[2] Nikolaj Lie Kaas er ude af billedet, og i stedet er det Sonja Richter og David Dencik, der spiller et søskendepar, som har sikret Absalon Bank en rolle som medspiller på de finansielle markeder, der indfanges af storbankens manipulationer.

Serien er en efterfølger til DR's succeser med Forbrydelsen og Broen, men adskiller sig fra disse ved at være mere howdunit end whodunit.[3] Jeppe Gjervig Gram har udtalt, at serien er inspireret af finanskrisen og Per Fly har især været optaget af, at serien fokuserer på "beskrivelsen af de tre samfundsklasser med en økonomisk kriminalsag som motor for historien".[4]

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fjernsyn Stub
Denne artikel om et tv-program er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.