Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole i Tinglev anvendes til beredskabsfaglige kurser for blandt andre chefer, ledere og medarbejdere fra redningsberedskabet, politiet samt andre myndigheder og virksomheder med beredskabsopgaver. Kursusaktiviteterne gennemføres af Kursus- og UdviklingsafdelingenBeredskabsstyrelsen Teknisk Skole og KursusenhedenBeredskabsstyrelsens Kursuscenter i Snekkersten. Enkelte kursusaktiviteter gennemføres på eksterne kursussteder, hvor Beredskabsstyrelsen lejer sig ind.

Funktion[redigér | redigér wikikode]

Skolens medarbejdere deltager i såvel den løbende udvikling af uddannelserne inden for redningsberedskabet samt på materieludviklingssiden. Skolens øvelsesfaciliteter benyttet til test af specialmateriel og indsatspåklædning.

Når Beredskabsstyrelsen udstiller i ind- og udland, er standen designet og fremstillet på skolen. Skolen udvikler i tæt samarbejde med dem der skal udstille standens udseende og fremstiller og opsætter denne.

Skolens øvelsesområde og øvrige undervisningsfaciliteter udlejes til både nationale og internationale samarbejdspartnere, der nyder godt af de unikke faciliteter.

Bygningen[redigér | redigér wikikode]

Hovedbygningen på Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole blev opført i 1906. Den tjente indtil 1945 som tysk husholdnings- og folkehøjskole. I 1945 blev den overtaget af Rigspolitiet og fungerede som politikaserne til 1950. Fra 1950-56 var bygningerne kaserne for et detachement fra Sydjyske CF-kolonne i Haderslev. I 1956 oprettedes Civilforsvarets Tekniske Skole. I 1980 indgik Civilforsvarsstyrelsen en aftale med Statens Brandinspektion om varetagelse af visse uddannelsesopgaver for Statens Brandskole. I 1993 skiftede skolen navn til Beredskabsstyrelsen Teknisk Skole.

Øvelsesområdet[redigér | redigér wikikode]

Der findes et større øvelsesområde med den fiktive by Atleborg i centrum. I Atleborg simuleres næsten dagligt større uheld og ulykker og jævnligt også jordskælv. Byen bruges af Beredskabsstyrelsen til at træne og uddanne ledere i brand og redning og bruges også til at træne og uddanne nationale og internationale redningsfolk, indenfor USAR (Urban Search and Rescue).

Se også[redigér | redigér wikikode]

  • Afsnit om skoler i artiklen om Beredskabsstyrelsen

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 54°56′07″N 9°14′20″Ø / 54.9353°N 9.2389°Ø / 54.9353; 9.2389