Berg & Larsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Berg & Larsen Denmark A/S
Nyhavn 53
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
Branche Engroshandel
Grundlagt 1794
Grundlægger Nicolai Nisson
Etableringssted Vingaardsstræde, København K
Hovedsæde Vinkelstræde 7, 5960 Marstal
Nøglepersoner Søren Kristiansen (Adm. dir.)
Henrik Bie Jensen (Bestyrelseformand)
Organisation
Antal ansatte
Ca. 50 (2023)
Ejer Søren Kristiansen
Eksterne henvisninger
https://berg-larsen.com/
CVR-nummer 13387877

Berg & Larsen er en dansk handelsvirksomhed grundlagt 1794 i København,[1] som leverer maskindele til skibsindustrien. Det er en af de ældste i sin branche i verden. Virksomheden startede som grossistvirksomhed i Vingårdstræde under navnet Nicolay Nisson & Company og flyttede senere til adressen Bag Hovedvagten nær Kongens Nytorv. I 1802 købte Nicolay Nisson huset Nyhavn 53, i det dengang helt nyanlagte Nyhavn, det nu fredede hus kendt som Madam Toftes Gård, og her indrettedes både virksomheden og bolig for generationer af Nisson familien. Under Napoleonskrigene 1807-14 blev familien Nisson en del af kapervæsenet, hvor man opbragte skibe med gods fra fjendtlige nationer.

Da der i 1902 ikke var flere arvinger til at overtage virksomheden førte to ledende medarbejdere, Herr Berg og Herr Larsen virksomheden videre under egne navne, Berg & Larsen. Forretningen blev liggende på adressen i Nyhavn, hvor en købmands- og skibsprovianteringsforretning indrettedes i kælderen, med kontorer ovenover og lager i gården.

Senere flyttede virksomheden til Store Kongensgade og derfra til Hedehusene. I oktober 2022 flyttede Berg & Larsen til Marstal. I dag er Berg & Larsen et internationalt handelshus med teams i Holland, Indien, Malaysia, Singapore, Korea og Japan.[2]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Danmarks ældste Forretninger (PDF), Kraks Forlag, 1950, hentet 17. september 2020
  2. ^ Sofie Gade Billeskov (5. oktober 2017), Berg & Larsen: Virksomheden lever kun takket være digitalisering, Jyske Bank, hentet 24. september 2020
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]