Bernie Ecclestone

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bernie Ecclestone
Bernie Ecclestone 2012 Bahrain (cropped).jpg
Bernie Ecclestone i 2012.
Fulde navn Bernard Charles Ecclestone
Fødselsdato 28. oktober 1930 (86 år)
Fødested England Bungay, Suffolk, England
Statsborger i Storbritannien Britisk
Aktive år 1945-
Beskæftigelse Forretningsmand
Kendt for Chef for Formel 1
Nomineringer og priser
Hædersbevisninger
Rediger på Wikidata Great Golden Medal of Honour for Services to the Republic of Austria
Eksterne henvisninger
Beskrevet i Rediger på Wikidata Lentapedia, Lentapedia (full versions)
Noter
Dele af ovennævnte oplysninger stammer direkte fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammensteds.

Bernard Charles "Bernie" Ecclestone (født 28. oktober 1930 i Bungay, Suffolk) er en britisk millardær og erhvervsmand, der er præsident og administrerende direktør for Formula One Group, der administrerer Formel 1-serien og kontrollerer de kommercielle rettigheder knyttet til Formel 1. Ecclestone han en ejerandel af Formula One Group, hvis hovedaktionær er kapitalfonden CVC Capital Partners. Foruden sine aktiviteter indenfor motorsport er han medejer af fodboldklubben Queens Park Rangers.

Ecclestone deltog i både Monacos Grand Prix og Storbritanniens Grand Prix i 1958, men kom aldrig til start. Han blev i stedet manager for Stuart Lewis-Evans og Jochen Rindt. I 1958 købte han Brabham-teamet, som han drev i 15 år. Han blev som teamejer medlem af Formula One Constructors Association. I løbet af 1970'erne fik han forhandlet gode tv-aftaler på plads.

Han fik en vigtig rolle i 1980'ernes konflikt mellem FIA og FOCA, hvor han repræsenterede de britiske F1-hold. Han solgte i 1999 75 pct. af rettighederne til Formel 1 til Kirsch Gruppe, der dog senere gik konkurs. Ecclestone havde efterfølgende held med at genvinde rettighederne. Af tidsskriftet F1 Racing blev han i 2003 udpeget til at være den vigtigste person indenfor Formel 1.

Ifølge Sunday Times Rich List 2009 er Ecclestone den 24. rigeste person i Storbritannien. Hans formue anslås til at andrage 1,46 mia. britiske pund.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]