Bertel Abildgaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Bertel Abildgaard
Født 22. april 1955 (69 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, skuespiller Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bertel Abildgaard (født 22. april 1955) er en dansk skuespiller.

Han startede karrieren som en del af showgruppen 5 x Kaj, senere 2 x Kaj, der storhittede med Kylling i Karry og Alle Børnene. Han var i 1996 leder af Græsted Revyen, og i 1997 og 1998 medvirkende i Nykøbing Falster Revyen, Kerteminde Revyen, Kolding Sommer Revy, Helsingør Revyen.

Bertel Abildgaard startede med at underholde med sin guitar da han var ca. 13-14 år gammel kun afbrudt af lidt manuelt arbejde et par år. Ellers har det været komik og musik der har været hans hovedvirke. Guitaren har derfor altid været omdrejningspunktet i hans liv. Den har ført Bertel det meste af kloden rundt og han har optrådt for stort set alle typer mennesker lige fra soldater til regeringen i Danmark. Bertel har også haft lejlighed til at spille sammen med nogle af de bedste musikere i Danmark, USA, England, Sverige mm. Og på scenen som skuespiller har han optrådt med Monrad & Rislund, Lisbet Dahl, Claus Ryskjær, Annette Heick, Ib Grønbech, Kjukken, Lasse & Mathilde, Arne Lundemann og mange flere. Derudover står Bertel Abildgaard for 4 på Stribe koncerter der optræder flere forskellige steder i landet. 4 på Stribe er fire danske sangskrivere der synger og fortæller om deres sange med et glimt i øjet! Deltagere har været: Frede Norbrink, Henrik Strube, Helge Engelbrecht, Leif Fabricius, Laura Illeborg, Hans Dal, Lennart Johannessn-Fede Finn-Jørn Rosenville, Michael Klinke og mange andre.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Artiklen om skuespilleren Bertel Abildgaard kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.