Bestseller A/S

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Bestseller A/S
Bestseller.JPG
Bestsellers kontorbyggeri ved havnen i Aarhus 2015
Virksomhedsinformation
Nøglepersoner Anders Holch Povlsen, Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen
Branche Modetøj
Eksterne henvisninger
CVR Virksomheden hos CVRRediger på Wikidata
Hjemmeside Virksomhedens officielle hjemmesideRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Bestseller A/S er en international familiejet modetøjsvirksomhed, der blev grundlagt i Danmark i 1975 af Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen. Med sine flere end 20 individuelle modemærker leverer virksomheden tøj og accessories til kvinder, mænd, teenagere og børn. BESTSELLERs produkter er tilgængelige online, i brandsenes butikker, i multibrand butikker og i stormagasiner verden over.

Brands[redigér | redigér wikikode]

Bestseller markedsfører og sælger sine produkter under mærkerne Jack & Jones, Junarose, Jaqueline de Yong, Mamalicious, Name it, Noisy May, Object Collectors Item, Only, Onlu & Sons], Pieces, Selected Homme/Femme, Vero Moda, Vila Clothes og Y.A.S. Derudover er butikskæden Normal, der sælger mærkevare kosmetik og husholdningsvarer samt slik, til lave priser, også en del af Bestseller koncernen. [1]

Markeder[redigér | redigér wikikode]

Bestsellers brands og produkter er tilgængelige online, i omkring 2.700 brand butikker, 15.000 multi-brand butikker og stormagasiner over det meste af Europa, Mellemøsten, Nordamerika, Latinamerika, Australien og Indien[2].

Organisation[redigér | redigér wikikode]

Bestseller er 100 % ejet af Anders Holch Povlsen (CEO). Merete Bech Povlsen er bestyrelsesformand, mens Troels Holch Povlsen er menigt bestyrelsesmedlem[3]. Bestseller Fashion Group China er et selvstændigt Bestseller firma, som delvist ejes af Holch Povlsen familien[2]

I Danmark er Bestsellers butikker organiseret i aktieselskabet Bestseller Retail Denmark A/S, som ejes af moderselskabet (Bestseller A/S) og ledes af Anders Holch Povlsen.

Bestseller har ingen ejerandele i produktionskæden, men samarbejder med ca. 300 udvalgte leverandører primært i Kina, Indien, Bangladesh, Tyrkiet og Italien. Bestsellers Code of Conduct er med til at sikre en bæredygtig tilgang i samarbejdet med leverandørerne[4].

Nøgletal[redigér | redigér wikikode]

I 2016 havde Bestseller en omsætning på 22,9 mia. kr, og et overskud på ca 2 mia. kr.[5]. Virksomheden beskæftiger mere end 15.000 medarbejdere på verdensplan, hvoraf mere end 4.000 arbejder i Danmark[6].

I 2016 var der ca. 2.700 brand butikker på tværs af 38 markeder over hele verden. Derudover sælges Bestsellers produkter i ca. 15.000 multi-brand butikker og stormagasiner[6].

Historie[redigér | redigér wikikode]

Bestseller blev etableret i 1975 i Ringkøbing af Troels Holch Povlsen og Merete Bech Povlsen[7]. Siden 1983 har virksomheden haft beliggenhed i Brande, og siden 1987 har hovedkontoret ligget på sin nuværende placering på Fredsskovvej.

Generationsskiftet mellem forældrene og sønnen, Anders, blev påbegyndt i 2000[7] og lige siden 2001, er der sket en glidende magtoverdragelse mellem Troels og Anders Holch Povlsen[3].

Bestseller Fashion Group China[redigér | redigér wikikode]

I Kina opererer Bestseller-navnet som det uafhængige firma Bestseller Fashion Group China. Firmaet blev etableret i 1996 og er ejet 50% af Holch Povlsen-familien og 50% af Dan Friis og Allan Warburg[8]. Bestseller angiver at have 6.800 forretninger i 300 byer[9]. Virksomheden i Kina havde i 2011 48.000 medarbejdere.[10]

I Kina sælger Bestseller brandsene: Only, Jack & Jones, Vero Moda og Selected[11]. Dog er de fleste af produkterne, som sælges på det kinesiske marked, lavet i Kina og tilpasset den smag og de krav som de kinesiske forbrugere har[11].

Eksterne link[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Dansk Stub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.