Betalingskort

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Searchtool.svg Denne artikel bør gennemlæses af en person med fagkendskab for at sikre den faglige korrekthed.
Eksempel på to kreditkort.

Betalingskort er små brikker af plastic, der kan benyttes ved betaling i butikker mv. i stedet for kontanter, og til hævning af penge i pengeautomater. Nogle af de mest kendte typer betalingskort er:

Nogle typer betalingskort kan kun bruges lokalt, mens andre kan bruges over hele verden. Man kan på den måde slippe for at veksle valuta, når man rejser, og man slipper for besværet med rejsechecks.

Man skal dog være opmærksom på, at hver gang man hæver penge i en pengeautomat, beregnes som regel et lille gebyr, så bekvemmeligheden er altså ikke helt gratis. Det mest økonomisk fordelagtige, når man hæver penge er, dels ikke at hæve for små beløb ad gangen og dels at hæve penge med sit kontokort i en pengeautomat, der tilhører den bankkoncern, hvor man har konto. Nogle butikker i udlandet forlager ekstra gebyr, hvis man ønsker at betale med et kreditkort, eller kan nægte at modtage betaling med visse typer kort.

Tidligere skete kreditkortkontrollen altid via aflæsning af en magnetstribe sammenhold med kundens indtastning af en 4-cifret hemmelig kode. Moderne betalingskort er nu udstyret med en chip for identifikation, hvilket giver større sikkerhed mod kreditkortsvindel.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se også[redigér | redigér wikikode]

Artikelstump Stub
Denne artikel om penge eller valuta er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.