Bettina Camilla Vestergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Dette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken. Artiklens emne er vurderet at være så snævert, at den er foreslået slettet. Klik her for at se sletningsforslaget.
Stop hand nuvola.svg Autobiografi
(Dele af) denne artikel er eller antages at være en selvbiografi. Det er imod Wikipedias normer og betyder, at artiklen helt eller delvis bør omskrives af en uafhængig person eller slettes. I mellemtiden anbefaler vi læserne at tage dette med i betragtning under læsningen.

Bettina Camilla Vestergaard (født 1975 i Terndrup) er dansk samtidskunstner, som bor og arbejder i København. Vestergaard har deltaget i en lang række udstillinger i Danmark og internationalt. Hun er uddannet fra Det Jyske Kunstakademi (1997-2000), Konsthögskolan i Malmö (2000-2005) og Interdisciplinary Studio UC Los Angeles, USA (2004).

Kunstnerisk praksis[redigér | redigér wikikode]

Vestergaard arbejder konceptuelt med fotografi og tekst. Ved at engagere steder, hvor personlige, sociale, kulturelle og politiske ideer krydser hinanden, undersøger hun stedernes tilblivelse og udformning samt magtforholdene i disse rum. Hendes værker udfolder poetiske fortællinger, som samtidig stiller spørgsmålstegn ved sandhedsværdien af det, vi ser.

Medlem af Kunstnersamfundet, Billedkunstsektionen.

Udstillinger[redigér | redigér wikikode]

Bettina Camilla Vestergaard har udstillet på gruppe- og soloudstillinger i Danmark og internationalt. Senest Momentum 2011 - the 6th Nordic Biennial for Nordic Contemporary Art i Moss (NO), Hidden Matter – A Private Collection på Fotogalleriet i Oslo (NO), Gallery Breadfield (solo) under Malmö Nordic 2013 (SE), Stranger Worlds på Münchner Stadtmuseum i Tyskland 2013 (DE), Ung Dansk Fotografi 2013 på Fotografisk Center i København, The Glasgow International 2014 Festival for Contemporary Art på Glasgow's Centre for Contemporary Art (SCO) og Kvinder Frem! på Museet for Samtidskunst i Roskilde i 2015.

Tillidsposter[redigér | redigér wikikode]

Repræsentant i Københavns Kommunes Billedkunstudvalg i perioden (2014-18), bestyrelsesmedlem Unge Kunstnere og Kunstformidlere (2011-12), jurymedlem Sharing Copenhagen 2014, censor og jurymedlem KP10 Århus Kunstbygning.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Kunstner Stub
Denne kunstnerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi