Beyblade

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Beyblade
爆転シュート・ベイブレード
(Bakuten Shūto Beiburedo)
GenreAdventure, Komedie, Sport, Shonen
Manga
ForfatterTakao Aoki
UdgiverJapan Shogakukan
DemografiShōnen
MagasinCoroCoro Comic
Bind14
Tv-anime
InstruktørToshifumi Kawase
StudieMadhouse
NetværkJapan TV Tokyo
Original udsendelse8. januar 200124. december 2001
Afsnit51
Tv-anime
Beyblade V-Force
InstruktørTetsuo Takeuchi, Yoshio Takeuchi
StudieNihon Animedia
NetværkJapan TV Tokyo
Original udsendelse7. januar 200230. december 2002
Afsnit51
Tv-anime
Beyblade G Revolution
InstruktørMitsuo Hashimoto, Toshifumi Kawase
StudieNihon Animedia
NetværkJapan TV Tokyo
Original udsendelse6. januar 200329. december 2003
Afsnit51

Beyblade (爆転シュート ベイブレード Bakuten Shūto Beiburedo, direkte oversat til Explosive Shooting Beyblade) er en japansk animeserie.

Serien handler om Tyson Granger og hans 4 venner på teamet Bladebreakers, Kai Hiwatari, Ray Kon, Max Tate og Kenny (chef), hvis mål er at blive beyblade verdensmestre. Ved verdensmesterskabet skal de op imod Demolition boy, som består af Tala, Bryan, Spencer og Ian. De blader for Biovolt. Beyblade stammer fra et ældgammelt japansk spil for børn der kaldes "Beygoma". Beyblades er en slags snurretoppe med enorme kræfter der kan indeholde et bit-beast, som er et meget kraftfuldt magisk væsen. Serien består af 3 sæsoner med i alt 51 afsnit i hver. Der er også blevet lavet en film, Beyblade: The Movie - Fierce Battle, der foregår i slutningen af 2. sæson og starten af 3. sæson.

Den 9. august 2008 blev de nye beyblades udgivet i Japan, denne gang lavet af metal i stedet for plastik, som de gamle var lavet af. Der er allerede tale om en ny anime der får premiere i april 2009 i Japan med nye figurer og en ny historie. Man har dog endnu ikke hørt noget om en ny manga der også skulle udgives.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]


Anime eller mangaSpire
Denne artikel om en anime og/eller manga er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.