Bezirk Verviers

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Forvaltningsdistriktet Verviers (tysk: Verwaltungsbezirk Verviers; fransk: arrondissement administratif de Verviers; nederlandsk: Arrondissement Verviers) er et administrativt arrondissement i Belgien. Det ligger i den østlige del af provinsen Lüttich, i den nordøstlige del af regionen Vallonien, og dermed i den østlige del af Belgien.

Området ligger omkring 110 kilometer øst for hovedstaden Bryssel. Verviers er Belgiens største arrondissement - målt i areal.

To retskredse[redigér | rediger kildetekst]

Det administrative arrondissement var delt i to juridiske arrondissementer (rets- og politikredse). Mod vest lå Rets- og politikredsen Verviers (fransk: Arrondissement judiciaire de Verviers, der havde fransk som officielt sprog.

Mod øst ligger Rets- og politikredsen Eupen (Gerichtsbezirk Eupen på tysk, Arrondissement judiciaire d'Eupen på fransk), der har tysk som officielt sprog.

I 2014 blev Rets- og politikredsen Verviers opløst, og dets fire juridiske kantoner (de Limbourg-Aubel, de Malmedy-Spa-Stavelot, de Verviers zone 1 og de Verviers zone 2) blev indlemmet i Liège rets- og politikreds (fransk: Arrondissement judiciaire de Liège).


Koordinater: 50°30′N 6°00′Ø / 50.5°N 6°Ø / 50.5; 6