Bianco Lunos Bogtrykkeri

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Bianco Lunos Bogtrykkeri A/S var et dansk bogtrykkeri, der blev grundlagt i København i 1831 som "Bianco Luno & Schneider" af Bianco Luno og F.W. Schneider. I årene 1909 til det i 1998 blev overtaget af Levison+Johnsen+Johnsen a/s, var trykkeriet ejet af Carl Allers Etablissementer/Aller Press.

Bogtrykkeriet blev hurtigt kendt for kvalitetsmæssigt godt arbejde og Luno blev i 1847 kongelig hofbogtrykker. Det var på Bianco Lunos Bogtrykkeri, at personer som H.C. Andersen og Søren Kierkegaard fik trykt deres bøger og Historisk Tidsskrift blev også trykt her.

Litteratur[redigér | rediger kildetekst]

  • Robert Pedersen, Bianco Luno : skildringer af mennesker og miljø i og omkring et københavnsk bogtrykkeri 1831-1991, Bianco Lunos Bogtrykkeri, 1991. ISBN 87-7720-318-6.
DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Denne artikel er mærket geografiske koordinater mangler og der er defineret et hovedkvarter
Pt. kan skabelonen, som sættes denne besked, ikke håndtere geografiske koordinater på et hovedkvarter. Men der arbejdes på sagen. Du kan hjælpe ved at indsætte koordinater i wikidata.