Billy Ray Cyrus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Stop hand nuvola.svg Maskinoversættelse og/eller tvivlsomt indhold
Denne sides indhold bærer præg af at være en maskinoversættelse og/eller meget dårligt og uklart formuleret (også kaldet "dåsedansk"). Det vurderes at sproget er så dårligt og eventuelt forkert eller til at misforstå, at det bør omskrives eller oversættes på ny. Du kan hjælpe med at oversætte til korrekt dansk i denne og lignende artikler.
Hvis dette ikke sker inden for kort tid, kan en sletning komme på tale.
Se evt. denne sides diskussionsside eller i artikelhistorikken.
Billy Ray Cyrus Oct. 5, 2005.

Billy Ray Cyrus (født 25. august 1961) er en amerikansk countrysanger, skuespiller og sangskriver, der hjalp til med at gøre countrymusik til et verdensomspændende fænomen. Han har udgivet elleve studiealbum siden 1992, udgivet 38 singler, og er bedst kendt for sin Number One single "Achy Breaky Heart", der blev den første single nogensinde at opnå tredobbelt platin status i Australien og i 1992's bedst sælgende single i samme land. Takket være video af dette hit, der var en eksplosion af Linedance ind i mainstream, bliver en dille. Cyrus, en multi-platin sælgende musiker, har scoret i alt otte top-ti singler på Billboard Country Songs chart. Hans mest succesfulde album til dato er debut af "Some gave all", som er blevet certificeret 9 × Multi-Platinum i USA og er den længste tid, en debut kunstner som nummer et på Billboard 200 (17 uger i træk) og mest sammenhængende chart-topping uger i SoundScan æra. Det er den eneste album (fra alle genre) i SoundScan æra for at logge 17 uger i træk nummer et og er også den top-ranking debut album med en mandlig land kunstner.

I tv-serien Hannah Montana spiller han Miley Stewarts/Hannah Montanas far. Rollen som Miley Stewart/Hannah Montana spilles af Cyrus' egen datter, Miley Cyrus og han er far til fire

Broom icon.svg Der mangler kildehenvisninger i denne artikel.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Question book-4.svg
USA Stub
Denne biografi om en amerikaner er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi